Γρεβενά: Διευκρινήσεις δημάρχου για τη στασιμότητα του Σχεδίου Πόλης

Σημαντικές καθυστερήσεις, λόγω των μέτρων της διασποράς του κορωνοϊού, υπήρξαν από το Ελληνικό Κτηματολόγιο στον έλεγχο επί των παραδοτέων μελετών για την εγγραφή της επέκτασης του Σχεδίου πόλης των Γρεβενών, που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια τους κατοίκους της περιοχής.

Αυτό τονίζει στην απάντηση που έδωσε ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης, στην ερώτηση που έγινε στη Βουλή από τους βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, Απόστολο Αβδελά και Κωνσταντίνο Χήτα, για την στασιμότητα του σχεδίου πόλης των Γρεβενών.

Όπως αναφέρει «δόθηκαν παρατάσεις της συνολικής συμβατικής προθεσμίας περαίωσης της μελέτης έως την 30 Σεπτεμβρίου 2022, χωρίς όμως να είναι δυνατόν να προσδιοριστεί από τον φορέα η ακριβής ημερομηνία ολοκλήρωσης της μελέτης», ενώ επισημαίνει ότι «η αρχική συμβατική προθεσμία περαίωσης της μελέτης ήταν 18 ημέρες και έληγε στις 17 Ιουλίου 2020, αλλά μετά την υποβολή των παραδοτέων της μελέτης στις 7 Μαΐου 2020 και την αποστολή τους στην Ελληνικό Κτηματολόγιο για έλεγχο και έγκριση καταχώρησης της πράξης εφαρμογής στο Κτηματολόγιο, αυτή διαπίστωσε την ανάγκη επικαιροποίησης των προδιαγραφών για την καταχώρηση των πράξεων εφαρμογής στο Κτηματολόγιο και για τον λόγο αυτό απέστειλε συμπληρωματικές οδηγίες του τεύχους των προδιαγραφών, που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη για την ορθή συμπλήρωση της περιγραφικής βάσης».

Μάλιστα όπως αναφέρει ο κ. Δασταμάνης, στις 2 Ιουνίου 2020 το Ελληνικό Κτηματολόγιο, ζήτησε από τον ανάδοχο να προχωρήσει στην συμπλήρωση των πινάκων που υπαγορεύτηκαν από τις αλλαγές των προδιαγραφών που καθιερωθήκαν μετά την ανάθεση της μελέτης και αυτό προκάλεσε αύξηση στην αμοιβή μελέτης, ενώ ήταν απαραίτητη η σύνταξη Συγκριτικού Πίνακα της μελέτης και η ανάδοχος εταιρεία δικαιούνταν παράταση προθεσμίας για την εκπόνηση των συμπληρωματικών εργασιών, η οποία δόθηκε έως την 10 Φεβρουαρίου 2021″.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Γρεβενών, “ο φορέας Ελληνικό Κτηματολόγιο παραμένει σε συνεργασία με την Ανάδοχο εταιρεία και τον Δήμο Γρεβενών, για την ολοκλήρωση των ελέγχων, με στόχο τη γρηγορότερη καταχώριση της Διοικητικής Πράξης στο Κτηματολογικό Γραφείο Γρεβενών”.

Σε ότι αφορά στην επιβολή της «εισφοράς σε χρήμα», ο κ. Δασταμάνης τονίζει ότι αυτή καθορίστηκε από το 1986 στα 550 ευρώ/τ.μ. σε όλη την επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης των Γρεβενών και θα εξαρτάται από το συντελεστή δόμησης ως εξής:

Για τις ζώνες της επέκτασης με συντελεστή Δόμησης 0,5: 46,0 ευρώ ανά τ.μ. οικοπέδου, για τις ζώνες της επέκτασης με συντελεστή Δόμησης 0,6: 55,0 ευρώ ανά τ.μ. οικοπέδου και για τις ζώνες της επέκτασης με συντελεστή Δόμησης 0,8: 70,0 ευρώ ανά τ.μ. οικοπέδου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΣΥΝΤΑΞΗ: ΜΑΚΗΣ ΝΑΣΙΑΔΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος