Ερώτηση ΚΚΕ για τα νοσοκομεία Κοζάνης – Πτολεμαΐδας

Τα προβλήματα στη λειτουργία των Νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας λόγω ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ιατρικού, είναι το θέμα δύο διαφορετικών ερωτήσεων που κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Οι δύο βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν από τον υπουργό για το τι πρόκειται να κάνει προκειμένου να καλυφθούν τα κενά όλων των ειδικοτήτων στα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, σε ιατρικό-νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, με προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης εργαζομένων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και να καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών;

Κοζάνη: Εκδήλωση ΚΚΕ για την Υγεία και την πανδημία

Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Η υγεία του λαού δεν μπορεί να συνεχίσει να παίζεται κορόνα – γράμματα. Αγώνας τώρα για την προστασία της υγείας του λαού», διοργανώνει η ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, την Τετάρτη 10 Νοέμβρη, στις 18:00, στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση, με θέμα «η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και οι θέσεις του ΚΚΕ», θα κάνει η Τίνα Κουζιάκη μέλος, του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις με θέμα «Σαν να μην πέρασε μια ημέρα από την αρχή της πανδημίας, διεκδικούμε τώρα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού». Ειδικότερα η Γεωργία Τζιφρή, μαία στη Μαιευτική-Γυναικολογική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, θα μιλήσει για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους υγείας. Ο Δημήτρης Καλαντζής, εκπαιδευτικός Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης, θα αναφερθεί στην κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εκπαίδευσης. Και ο Γιώργος Γκούμας, εργαζόμενος σε εργοτάξιο της περιοχής και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, θα παρουσιάσει την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων και εξορμήσεων σε χώρους  και άλλες δομές Υγείας  που πραγματοποιούν κλιμάκια των Κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ  στη Δυτική Μακεδονία με αφορμή, όπως τονίζουν, «τη νέα αναζωπύρωση της πανδημίας στην περιοχή και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα για το λεγόμενο «Νέο ΕΣΥ». Σήμερα, Τρίτη 9 Νοεμβρίου, τα κλιμάκια θα επισκεφθούν τα Νοσοκομεία Φλώρινας και Καστοριάς, το Κέντρο Υγείας Σερβίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος