Εορδαία: Λιγότερα τα Νήπια στις προσχολικές δομές Εκπαίδευσης

Σημαντική συρρίκνωση του μαθητικού δυναμικού καταγράφεται σε Κοζάνη και Εορδαία, με βάση τον αριθμό των εγγραφών μαθητών στα Νηπιαγωγεία, ως συνέπεια του πανελλαδικού φαινομένου της υπογεννητικότητας αλλά και της μετανάστευσης οικογενειών από την περιοχή προς αναζήτηση εργασίας.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας Κατερίνα Ασπράγκαθου στην πόλη της Κοζάνης η μείωση, σε σχέση με την περυσινή χρονιά, στις εγγραφές των Νηπίων ανέρχεται στις 110 και στην Εορδαία στις 60, ενώ, τα στοιχεία των γεννήσεων αλλά και η εικόνα από τους Παιδικούς Σταθμούς προϊδεάζουν για περαιτέρω μείωση την επόμενη χρονιά.

Στην Πτολεμαΐδα παρατηρείται διαφοροποίηση μεταξύ του Νότιου και Βόρειου Τομέα, στις Σχολικές Μονάδες της δεύτερης περιοχής φοιτούν περισσότεροι μαθητές, ενώ και στα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία της περιοχής διαπιστώθηκε απροθυμία των γονέων να εγγράψουν τα παιδιά τους.

Σε ό,τι αφορά στις Κοινότητες, εκτός από το Νηπιαγωγείο των Πύργων, όπου σημειώνεται μικρή αύξηση των εγγράφων λόγω της πρωτογενούς ανάπτυξης και της διατήρησης των  θέσεων εργασίας, στις υπόλοιπες Κοινότητες οι δείκτες είναι αρνητικοί, ενώ, και στις προσχολικές δομές του Μουρικίου, θα φοιτήσουν λιγότεροι μαθητές.

Τέλος η κ. Ασπράγκαθου, σημειώνει πως σε σχέση με το παρελθόν περιορίστηκαν  οι εγγραφές Νηπίων από την Αλβανία, που διέμεναν στην Εορδαία.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος