Εορδαία: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο ΚΔΒΜ Προνοσοκομειακής φροντίδας του ΕΚΑΒ στο Εμπόριο

Το πρώτο, πιθανότατα, εξάμηνο του 2022, θα λειτουργήσει κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Κέντρο δια βίου μάθησης Προνοσοκομειακής φροντίδας του ΕΚΑΒ που θα στεγαστεί στο πρώην Δημαρχείο Μουρικίου, ύστερα από την απόφαση παραχώρησης από την Κοινότητα Εμπορίου του 1ου ορόφου, ενώ τον επόμενο μήνα θα δοθούν περισσότερα στοιχεία, με την παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου για τη δομή αυτή στον Δήμο Εορδαίας, όπως και του χρονοδιαγράμματος λειτουργίας της. Τα παραπάνω τόνισε στη διάρκεια της σημερινής  παρουσίας του στην περιοχή ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, Παναγιώτης Κουτσουμπέλης, επισκεπτόμενος αρχικά τον Δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά -στη συνέχεια μετέβη στο Εμπόριο για να δει από κοντά το κτήριο.

Όπως σημείωσε ο κ. Κουτσουμπέλης, η εκπαίδευση δε θα αφορά μόνο στελέχη του ΕΚΑΒ αλλά και τους πολίτες και τις τοπικές επιχειρηματικές δομές σε σύνδεση με τον Δήμο και την Τ. Α.. «Έχουμε να διανύσουμε έναν μεγάλο δρόμο ώστε να αποκτήσουμε ένα ΚΔΒΜ εθνικής εμβέλειας που θα αφήσει το αποτύπωμά του στην περιοχή». Τόνισε ιδιαίτερα τη συμβολή του Δημάρχου Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά, και των τοπικών στελεχών του ΕΚΑΒ στην υπόθεση αυτή, θεωρώντας εξαιρετικής σημασίας το γεγονός ότι υπάρχουν έτοιμες υποδομές, έκανε λόγο για την ανάγκη επιτάχυνσης όλων των διαδικασιών, και μίλησε για αποκέντρωση των εκπαιδευτικών διαδικασιών του ΕΚΑΒ.

Αρχή μιας ακόμη παρουσίας και συνεργασίας χαρακτήρισε την επίσκεψη του κ. Κουτσουμπέλη  ο Παναγιώτης Πλακεντάς, εξήρε την εποικοδομητική συνεργασία με τους τοπικούς συντελεστές του ΕΚΑΒ, και υπογράμμισε τη σημασία λειτουργίας του ΚΔΒΜ για την περιοχή. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Δ. Μακεδονίας, Σάββας Γιασσάς, ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων, Θωμάς Σαραφίδης, και άλλα στελέχη.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος