«Να ληφθεί ειδική μέριμνα για τους αγρότες της Δυτ. Μακεδονίας στην επικείμενη Πρόσκληση 260 εκατομμυρίων για Σχέδια Βελτίωσης», ζητάει ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Πάρις Κουκουλόπουλος, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ειδικότερα η ερώτηση αφορά την ενιαία Πρόσκληση για τρεις Αγροτικές Παρεμβάσεις, την οποία το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει θέσει σε προδημοσίευση και πρόκειται να την εκδώσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, πριν εκδοθεί και είναι αργά για ανατροπές, ζητά να ληφθεί ειδική μέριμνα για τη Δυτική Μακεδονίας, σε εφαρμογή της Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης.
Συγκεκριμένα, διεκδικεί προτεραιότητα για τη Δυτική Μακεδονία κατ’ ελάχιστον σε τρία πεδία της επικείμενης Πρόσκλησης:
-Στον προϋπολογισμό, δηλαδή να προταχθεί στην κατανομή ανά περιφέρεια του συνολικού προϋπολογισμού των τριών παρεμβάσεων,
-Στην ένταση στήριξης, ώστε να ενταχθεί στην ανώτατη κατηγορία προσαύξησης (στο κείμενο της προδημοσίευσης η Δυτική Μακεδονία δικαιούται μόνο τη μισή προσαύξηση συγκριτικά με τα νησιά του Αιγαίου)
-Και στη βαθμολόγηση, για να έχει εξειδικευμένο διακριτό κριτήριο, που ρητά θα προτεραιοποιήσει τις αιτήσεις των Νομών Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας, ώστε αυτές αντικειμενικά και με πλήρη διαφάνεια να ενταχθούν οπωσδήποτε.
ΣΥΝΤΑΞΗ: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος