Δ. Μακεδονία: Στο κόκκινο λόγω κρουσμάτων covid – Έκκληση Περιφερειάρχη

Έκκληση στους πολίτες για πιο αυστηρή τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊου, απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, καθώς όπως είπε στη χθεσινή (11/3/2021) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με βάση τα στοιχεία της Τετάρτης συνεχίζεται η αυξητική τάση εκδήλωσης κρουσμάτων στην Περιφέρεια.

Συνολικά στην Περιφέρεια Δυτική Μακεδονίας έχουν διαγνωσθεί 447 κρούσματα, εκ των οποίων τα 332 στην Π.Ε. Κοζάνης, τα 77 στην Π.Ε. Καστοριάς, τα 27 στην Π.Ε. Γρεβενών και τα 11 στην Π.Ε. Φλώρινας.  Οι δήμοι με τα περισσότερα κρούσματα είναι οι δήμοι Κοζάνης και Εορδαίας έχοντας 155 και 144 κρούσματα αντίστοιχα. Με αυτά τα δεδομένα, σύμφωνα με τον ημερήσιο δείκτη μολύνσεων, η  Δ. Μακεδονία έχει ξεπεράσει το δείκτη 150, και βρίσκεται στο 157 και άρα είναι στον κόκκινο συναγερμό. Ανά Περιφερειακή Ενότητα, ως προς τον δείκτη αυτό, με όριο τα 150, η ΠΕ Κοζάνης με 220 και η ΠΕ Καστοριάς με 153, βρίσκονται  πάνω από το κρίσιμο όριο για την επιβολή πρόσθετων μέτρων.

Αντίθετα η ΠΕ Γρεβενών που είναι στα 85 βρίσκεται στον πορτοκαλί συναγερμό, ενώ σε πολύ καλύτερη κατάσταση είναι η ΠΕ Φλώρινας, η οποία δεν έχει πάει ούτε καν στον πράσινο συναγερμό και είναι στη λευκή ζώνη.

ΕΡΤ ΣΥΝΤΑΞΗ : ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος