Δυτική Μακεδονία: Προετοιμασία για τα δια ζώσης μαθήματα στο Πανεπιστήμιο

Με κέντρα ευεξίας, πλήρως ανακαινισμένες εστίες, καινούργια όργανα γυμναστικής, και με ψυχολόγους στις 5 πόλεις, όπου λειτουργούν τμήματα σχολών, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά που ξεκινά με δια ζώσης μαθήματα.

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης η Αντιπρύτανης μέριμνας του Πανεπιστήμιου Άννας Σπύρτου πέρα από την ακαδημαϊκή υποστήριξη των φοιτητών, στόχος του Πανεπιστήμιου είναι να υποστηριχτούν τα παιδιά σε όλες τις ανθρώπινες διαστάσεις, όπως είναι του σώμα τους, η υγειά τους, θα δίνονται συμβουλές για την διατροφή τους, έτσι ώστε να ξεκινήσουν αισιόδοξα την χρονιά τους.

Δυτική Μακεδονία: Προετοιμασία για τα δια ζώσης μαθήματα στο Πανεπιστήμιο

Η Αντιπρύτανης ανέφερε ακόμη ότι μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των φοιτητών για την ολιστική μέριμνα και την ψυχολογική υποστήριξη, όπου τα ραντεβού ξεπερνούν τα 1.600 τους τελευταίους μήνες. Όσον αφορά στα μετρά προστασίας για τη μη εξάπλωση της πανδημίας, η κ. Σπύρτου τόνισε ότι θα τηρηθούν όλες οι οδηγίες της πολιτείας, πραγματοποιώντας εντατικούς ελέγχους στις κεντρικές εισόδους του πανεπιστήμιου και στις πέντε πόλεις όπου λειτουργούν οι σχολές. Νεοπροσλαμβανόμενο προσωπικό θα έχει την όλη ευθύνη για να μην υπάρχουν ουρές και καθυστερήσεις, που θα ελέγχει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης και των rapid tests, ενώ έχουν καθοριστεί και τα σημεία των εμβολιαστικών κέντρων και στις 5 πόλεις της Δ. Μακεδονίας. Ο στόχος είναι να εμβολιαστούν περισσότεροι φοιτητές, με το ποσοστό των εμβολιασμένων να ξεπερνάει το 60% και στους εκπαιδευτές αγγίζει το 80%.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα ακαδημαϊκή χρονιά για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας τα μαθήματα χειμερινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 ξεκινούν στις 11 Οκτωβρίου 2021 (εκτός των Τμημάτων της πόλης της Κοζάνης που θα ξεκινήσουν στις 12-10-2021 λόγω τοπικής εορτής).

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ/ Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου- Αγνή Τσίπου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος