Δυτική Μακεδονία: Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε δήμους της Περιφέρειας

Συνεχίζονται οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Κοζάνης, αφιερωμένες, κατά κύριο λόγο, στα παιδιά.

Σήμερα Παρασκευή, από τις 18:00 έως τις 19:30, στην Κοβεντάρειο δημοτική βιβλιοθήκη, ο ιδιωτικός παιδικός σταθμός «Μανιταρούπολη» θα παρουσιάσει την εκδήλωση με τίτλο: «Ο Αι Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους». Το Σάββατο 10.12.2022, από τις 12:00 έως τις 14:00, στο Ζαχαρόσπιτο στην κεντρική πλατεία, οι παιδικοί σταθμοί της Κοινωφελούς Επιχείρησης, θα πραγματοποιήσουν Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά.

Φλώρινα: Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Εκδήλωση για το άναμμα του  Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πόλη της Φλώρινας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 στις 19:00 στη κεντρική πλατεία Γεωργίου Μόδη, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας. Από τις 16.30 θα υπάρχουν, στον ίδιο χώρο, δράσεις για τα παιδιά, ενώ μετά τις 18:00 η Φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας θα παίζει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στις 19:00 θα γίνει το άναμμα του Δέντρου από τον Δήμαρχο Φλώρινας, Βασίλη Γιαννάκη και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Τόνι Σφήνο.

Καστοριά: Ανοίγει τις πύλες της η «Μαγική Λιμνοπολιτεία»

Ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στις 19:00, η «Μαγική Λιμνοπολιτεία» στην Καστοριά, με με παιδικό πάρτι και πολλή μουσική και με τα «Φαναράκια των Ευχών». Ο δήμος καλεί μικρούς αλλά και μεγάλους να στείλουν τις θερμότερες ευχές τους ψηλά στον ουρανό ανάβοντας ένα φαναράκι! Τα φαναράκια θα μοιραστούν δωρεάν σε όλα τα παιδάκια από τον Άγιο Βασίλη.

 Βόιο: Άναμμα χριστουγεννιάτικων δέντρων – συναυλία ΟΝΙΡΑΜΑ

Εκδηλώσεις για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου σε κάθε Δημοτική Ενότητα, διοργανώνει ο Δήμος Βοΐου. Με τις εκδηλώσεις αυτές, ξεκινάνε οι γιορτές του Δωδεκαημέρου των  Χριστουγέννων που αναβιώνουν πατροπαράδοτα έθιμα του τόπου, ένα  μεγάλο κομμάτι της Παράδοσης, της πολυσύνθετης Πολιτιστικής Κληρονομιάς  του Βοΐου.

Την Παρασκευή 9.12.2022, στις 18:00, θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Εράτυρα, με τους «Κουδουνάδες» του χωριού και τη φιλαρμονική του δήμου.

Επίσης την Παρασκευή 9.12.2022, στις 20:00,θα γίνει το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Γαλατινή, και ταυτόχρονα θα ανοίξει το πάρκο του Αι Βασίλη με δώρα. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η φιλαρμονική του δήμου και μουσικό σχήμα «Λιγνό Καλοκαιράκι».

Το Σάββατο 10.12.2022, στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στον Πεντάλοφο, με τη συμμετοχή των παιδιών του δημοτικού σχολείου και της δομής του Πενταλόφου και της φιλαρμονικής του δήμου, ενώ ο Άι Βασίλης θα μοιράσει δώρα.

Επίσης το Σάββατο 10.12.2022, στις 20:00, θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Νεάπολη, με τη συμμετοχή της παραδοσιακής χορωδίας Νεάπολης και της φιλαρμονικής του δήμου, ενώ μουσικό πρόγραμμα θα παρουσιάσει το σχήμα «Λιγνό Καλοκαιράκι».

Την Κυριακή 11.12.2022, στις 18:00 θα γίνει το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Τσοτύλι, υπό τους ήχους μουσικής από DJ και από τη φιλαρμονική του δήμου, και με τον ΆΙ Βασίλη να μοιράζει δώρα.

Στις 20:30 της Κυριακής 11.12.2022, θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Σιάτιστα, με Χριστουγεννιάτικα παιανίσματα της φιλαρμονικής του δήμου. Θα ακολουθήσει, στο δημαρχείο, μεγάλη συναυλία με τους ΟΝΙΡΑΜΑ.

 Γρεβενά: Φωταγώγηση φάτνης της Μητρόπολης

Την  Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί η Φωταγώγηση της φάτνης της Μητρόπολης Γρεβενών. Η παιδική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών θα ψάλλει, στον αύλειο χώρο της Μητρόπολης, τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Δεσκάτη: Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, στην κεντρική πλατεία Δεσκάτης, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 9.12.2022, το βράδυ. Στην εκδήλωση που διοργανώνουν ο δήμος και ο εμπορικός σύλλογος Δεσκάτης, θα συμμετέχουν, η χορωδία του δημοτικού ωδείου.

 Κοζάνη: «Νύχτα πολιτισμού» στην Αιανή

Εκδήλωση με τίτλο «Νύχτα πολιτισμού», για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, θα πραγματοποιηθεί  σήμερα Παρασκευή 9.12.2022, στην Αιανή. Στις 19:30 η φιλαρμονική του δήμου Κοζάνης «Πανδώρα», θα παίξει τα κάλαντα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής. Στις 20:00 θα γίνει η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και στις 20:30 θα δοθεί συναυλία από τον Φίλιππο Γιαννάκη και τον Στέργιο Κάλτσιο. Παράλληλα στη διάρκεια των εκδηλώσεων θα προσφέρονται χριστουγεννιάτικα εδέσματα της τοπικής κουζίνας με τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος και με προϊόντα της περιοχής. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής θα παραμείνει ανοιχτό για τους επισκέπτες έως τις 20:00.

 Κοζάνη:  Άναμμα δέντρου στα Πετρανά

Το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στα Πετράνα Κοζάνης θα γίνει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 17:30, παρουσία του… Αϊ Βασίλη, χιονάνθρωπου και ξυλοπόδαρων. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος