Δ. Μακεδονία – Γ. Κασαπίδης: Αγώνας δρόμου για τα αναπτυξιακά προγράμματα

Στην ανεύρεση και άλλων χρηματοδοτικών πηγών, ώστε να αξιοποιηθούν τα 10 αναπτυξιακά προγράμματα, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη, ώστε όπως ανέφερε αυτά να φέρουν στην περιοχή, περισσότερα από 6-7 δις ευρώ τα επόμενα 10 χρόνια.

Αναφερόμενος στην ψήφιση του Αναπτυξιακού Νόμου, αφού τόνισε ότι αυτός θα φέρει νέα δεδομένα στη Δυτική Μακεδονία, επισήμανε ότι ήδη υπάρχει «το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών γίνεται πραγματικό με την αναζήτηση χώρων».

Παράλληλα όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονία, Γιώργος Κασαπίδης προχωρούν και τα προγράμματα του αγροτικού τομέα, περίπου 550 εκ. ευρώ, ενώ στο επόμενο διάστημα προγραμματίζεται και η σ τοποθέτηση μετεωρολογικών σταθμών για τις γεωργικές προειδοποιήσεις και την πρόληψη φαινομένων αρνητικών για τις καλλιέργειες της Δυτικής Μακεδονίας.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τόνισε ότι υπήρξε συμφωνία για την υπογραφή Μνημονίου μεταξύ Περιφέρειας και Υπουργείου για τον τρόπο λειτουργίας του Μουσείου, το οποίο θα λειτουργήσει στο παλιό Διοικητήριο του Α’ Σώματος Στρατού στην Κοζάνη.

Σε ό,τι αφορά τα προγράμματα του ΟΑΕΔ ο κ. Κασαπίδης τόνισε ότι ο ίδιος ζήτησε τη διαφοροποίηση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ από το διοικητή, Σπύρο Πρωτοψάλτη, καθώς στο τρέχον πρόγραμμα των 3.400 θέσεων το ενδιαφέρον είναι μικρό και έτσι δόθηκε παράταση.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗ: ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΗΣ ΝΑΣΙΑΔΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος