Κομοτηνή:Σήμερα ο τελικός στις πρώτες Αυγομαχίες της Εκπαίδευση

Οι πρώτες Αυγομαχίες στην Εκπαίδευση είναι γεγονός, υπό το βλέμμα της Νηπιαγωγού και προέδρου του πολιτιστικού ομίλου Ποντίων Θρυλορίου, Χρύσας Μαυρίδου.

Οι Αυγομαχίες έχουν ξεκινήσει πριν λίγες μέρες με τη συμμετοχή των 1ου, 3ου, 13ου 15ου και του νηπιαγωγείου Κοσμίου και σήμερα διεξήχθη ο τελικός στις 10:30 στο 3ου Νηπιαγωγείο Κομοτηνής, πίσω από το Δημοτικό Στάδιο.
Οι Αυγομαχίες είναι ένα ποντιακό έθιμο που τα τελευταία 20 περίπου χρόνια, πρωταγωνισθεί στις γιορτές του Πάσχα, όχι μόνο στο Θρυλόριο, αλλά λόγω του Θρυλορίου και σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη.
Οι Αυγομαχίες γίνονται τη Δεύτερη μέρα του Πάσχα στο Θρυλόριο Ροδόπης, όπου φέτος θα διεξαχθούν και οι Περιφερειακοί Αγώνες.
Σύμφωνα με το έθιμο ένα μήνα πριν από το Πάσχα οι διαγωνιζόμενοι ψάχνουν γερά αυγά μόνο κότας, τα οποία τα ελέγχουν από το κτύπημα που κάνει στο δόντι!
Στη συνέχεια η αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί μετά τους ελέγχους για τα αυγά κάνει την έναρξη των αγώνων τσουγκρίσματος οι οποίοι μπορούν να διαρκέσουν αρκετές ώρες, καθώς ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να έχει από 10 αυγά!
Κομοτηνή:Σήμερα ο τελικός στις πρώτες Αυγομαχίες της Εκπαίδευση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος