Κομοτηνή:Οι σειρήνες της μετανάστευσης

Πληροφορίες για την εργασία σε άλλες χώρες αναζητούν οι νέοι σε Ροδόπη και Ξάνθη επισκεπτόμενοι τα κατά τόπους Europe Direct. Περισσότεροι από κάθε άλλη φορά αναζητούν τρόπους να εργαστούν είτε στα Όργανα της Ε.Ε., είτε σε άλλες δουλειές.

«Επιλέγουν αγγλόφωνες κυρίως χώρες» δηλώνει στην ΕΡΑ Κομοτηνής η Λουϊζα Σαλτσίδου, υπεύθυνη του Europe Direct Κομοτηνής και σημειώνει ότι πρώτες στις προτιμήσεις των νέων που μεταναστεύουν έρχονται η Αγγλία, η Ολλανδία, η Γερμανία και οι Σκανδιναβικές χώρες. «Θέτουν ερωτήματα ακόμη και για πρακτικά θέματα» προσθέτει σημειώνοντας ότι η αγωνία των ανέργων είναι μεγάλη.

Όσον αφορά στις ίδιες τις χώρες προορισμούς; «Εξαρτάται από τις ανάγκες της κάθε χώρας» δηλώνει και εξηγεί ότι η Αγγλία δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση σε ειδικότητες Ιατρών και Οδοντιάτρων, η Ολλανδία σε ό,τι σχετίζεται με την ανθοκομία και η Γερμανία για απόφοιτους Πολυτεχνικών Σχολών. Με δυσκολία οι νέοι της περιοχής, παρά την αγάπη τους για τη Θράκη, αντιστέκονται στις σειρήνες τις μετανάστευσης αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.
Φώτο: Λουϊζα Σαλτσίδου Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος