Κομοτηνή: Απέχουν από τα μαθήματα οι μαθητές των ΣΔΕ

Σε αποχή από τα μαθήματά τους προχωρούν οι 160 μαθητές των δύο Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας στη Ροδόπη (Κομοτηνής και Σαππών), όπως και των 29 Σχολείων όλης της Χώρας και των παραρτημάτων τους.

Οι μαθητές περιμένουν αυτή την εβδομάδα με αγωνία την απάντηση από το υπουργείο Παιδείας, για το θέμα του επιπλέον εξαμήνου, που φημολογείται πως θα προστεθεί, λόγω εκπαιδευτικών κενών την τρέχουσα χρονιά. Σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλαν οι μαθητές στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη, ζητούν να υιοθετηθεί η εντατικοποίηση των μαθημάτων και να παραταθεί για ένα μήνα η σχολική χρονιά, προκειμένου να μην χρειαστεί να παρακολουθήσουν ένα επιπλέον εξάμηνο:

«Εμείς περιμέναμε στο τέλος της χρονιάς να πάρουμε το απολυτήριό μας και να ψάξουμε θέσεις εργασίας, ή θέσεις σε επιδοτούμενα σεμινάρια και προγράμματα. Αυτό το επιπλέον εξάμηνο μας καθυστερεί και χάνουμε ευκαιρίες. Τελικά δεν αισθανόμαστε ότι μας δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία στη Ζωή», υπογράμμισαν οι μαθητές στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν.

Επιπλέον αν εγκαίρως δεν πάρουν απάντηση για το θέμα που τους απασχολεί, κάνουν λόγο και για αποχή από τα μαθήματα σε συντονισμό και με άλλα 19 ΣΔΕ που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. «Δεν μας εγγυάται κανείς ότι και το νέο εξάμηνο που αν προστεθεί τελικά, το υπουργείο θα στείλει εγκαίρως τους καθηγητές, για να μην χάσουμε εκ νέου τη χρονιά μας», υποστήριξαν με νόημα οι μαθητές.

Αξίζει να σημειωθεί πως για το θέμα έχουν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, οι τρεις κυβερνητικοί Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη, Αϊχάν Καραγιουσούφ, Μουσταφά Μουσταφά και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, αλλά και ο Βουλευτής του Ποταμιού Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος