Ξάνθη: Πάσχα στο γηροκομείο

Πάσχα στο γηροκομείο για 72 τροφίμους και τριάντα και πλέον εργαζόμενους του Ιδρύματος Γηροκομείο Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος» χωρίς περιφορά επιταφίου, αλλά με εκκλησιασμό και μαγειρίτσα, όπως το έθιμο προστάζει για το βράδυ της Ανάστασης.

«Το ζούμε το Πάσχα μέσα στο Γηροκομείο» είπε ο πρόεδρος κος Ιωάννης Παπαχρόνης σημειώνοντας ότι δίνεται η ευκαιρία στους τρόφιμους και στο προσωπικό και να εκκλησιαστούν, αλλά και να συμμετέχουν όλοι και όλες στο Πασχαλινό τραπέζι.

Τα επισκεπτήρια πραγματοποιούνται κανονικά με την τήρηση όλων των μέτρων. Τις ημέρες του Πάσχα μάλιστα οι επισκέπτες δεν έρχονται μόνο από την Ξάνθη και τα γύρω χωριά, αλλά και από το εξωτερικό για να δουν τους δικούς τους ανθρώπους. «Αυτό που μας λυπεί είναι ότι η εκκλησία μας θα είναι κλειστή για τους πολίτες εκείνους που ενώ δεν έχουν κάποιον δικό τους στο γηροκομείο θα ήθελαν να κάνουν την Ανάσταση μαζί μας» δήλωσε ο κος Παπαχρόνης.

Βασικό μέτρο που τηρείται και θα τηρηθεί και αυτές τις ημέρες είναι ο έλεγχος στην είσοδο με την πραγματοποίηση rapid test. Έτσι, μόνο όταν κάποιος είναι αρνητικός του επιτρέπεται η είσοδος στο γηροκομείο και στο Ναό.

Η περιφορά του επιταφίου του γηροκομείου δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος, όπως τα προηγούμενα προ covid χρόνια, αν και θα πραγματοποιηθεί κανονικά μετά από δύο χρόνια και στην περιοχή του Νοσοκομείου για άλλους δύο επιτάφιους της περιοχής. «Θα πρέπει να προσέξουμε ακόμη περισσότερο για να μην ακυρώσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Παπαχρόνης με την ελπίδα το Πάσχα της επόμενης χρονιάς να είναι όντως “κανονικό” για όλους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος