Το δικό τους μετεωρολογικό σταθμό θα δημιουργήσουν μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων της Ξάνθης. Είκοσι τρία παιδιά συμμετέχοντας ήδη σε πρόγραμμα του Xanthi TechLab πραγματοποίησαν την πρώτη τους συνάντηση σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν από κοινού τη «μαγεία» της Μηχανικής, των Μαθηματικών, της Τεχνολογίας και της Φυσικής.
Όπως δήλωσε σήμερα 7-12-2022 στο www.ertnews.gr ο κος Δημήτρης Γιαννακούδης ο πρώτος κύκλος αυτής της προσπάθειας ολοκληρώνεται στις 17 και 18 Δεκεμβρίου, ενώ ο δεύτερος θα συνεχιστεί τη νέα χρονιά.
Υπολογίζεται πως σε τέτοιου είδους «συναπαντήματα» μικρών επιστημών που διοργάνωσε το Xanthi TechLab από το 2016 έως σήμερα συμμετείχαν χίλιοι (1000) μαθητές και μαθήτριες της Ξάνθης. «Μαθητές τότε, φοιτητές πανεπιστημίων ή κάτοχοι τίτλων μεταπτυχιακών σπουδών σήμερα» σημείωσε ο κος Γιαννακούδης με την προσθήκη ότι αυτού του είδους οι επαφές και οι γωριμίες με επιστήμες και τέχνες αποδεικνύονται καθοριστικές.
Ειδικοί επιστήμονες εθελοντικά μυούν τους μαθητές τους στις άγνωστες πλευρές των επιστημών τους βοηθώντας στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.
«Τα παιδιά δείχνουν ενδιαφέρον για τη Μηχανική, τη Ρομποτική θεωρώντας ότι είναι επιστήμες του μέλλοντος» σημείωσε μην παραλείποντας να σταθεί στην προσπάθεια των γονιών από τη μια να στηρίξουν» σε καιρούς δύσκολους, αλλά και «στα οφέλη της κοινωνικοποίησης, της εξωστρέφειας από την άλλη για τα ίδια τα παιδιά τους».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος