Ξάνθη: Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ για περιστατικό παρενόχλησης μαθητών Γυμνασίου

Στο περιστατικό που σημειώθηκε στην Ξάνθη με πρωταγωνιστές 12χρονους μαθητές Γυμνασίου αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης κα Ζήση Σοφία μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Όπως είπε ήδη, στο γραφείο της διευθύντριας του Γυμνασίου όπου συνέβη το περιστατικό παρενόχλησης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, με τη συμμετοχή των γονιών, των εμπλεκόμενων μαθητών, της υποδιευθύντριας, του 15μελους του σχολείου (εκπρόσωποι).

«Άκουσα όλες τις πλευρές και σχημάτισα μια άποψη» είπε η κα Ζήση Σοφία εξηγώντας ότι «Ένα 12χρονο αγόρι, συμμαθητής των κοριτσιών που κατήγγειλαν το περιστατικό, όλα τους παιδιά γνωστά μεταξύ τους από τη γειτονιά τους, ήταν ο πρωταγωνιστής της ιστορίας. Τα απογεύματα συναντιούνται και παίζουν πάλι ερχόμενα σε επικοινωνία και επαφή. Όμως δεν κλείδωσε την πόρτα της τάξης εγκλωβίζοντας την συμμαθήτριά του όπως ειπώθηκε».

Ξάνθη: Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ για περιστατικό παρενόχλησης μαθητών ΓυμνασίουΣύμφωνα με την κα Ζήση όταν ενημερώθηκε η διευθύντρια, κάλεσε τους γονείς. Στο Σύλλογο άκουσε τα παράπονα των μαθητριών ότι δηλαδή ο συμμαθητής τους τις πειράζει, τιμωρήθηκε ο μαθητής με μια μέρα αποβολή με την κατηγορία ότι «άγγιξε» τη συμμαθήτριά του. «Η διευθύντρια ενημέρωσε τι έχει γίνει. Έκανε συστάσεις στο Τμήμα αυτό. Όλη τη χρονιά διενεργούνται διενέξεις, μαλώνουν μεταξύ τους, υπάρχει μια «κινητικότητα». Το θέμα σχολιάστηκε στο instagram και δόθηκε fake ενημέρωση ότι δήθεν από το αγόρι έγινε σεξουαλική παρενόχληση. Με αποτέλεσμα το αγόρι αυτό να δεχθεί προσβλητικά μηνύματα και από άλλα παιδιά, από άλλα σχολεία. Και μάλιστα τον περίμεναν στην είσοδο του σχολείου άλλοι μαθητές και βιαιοπράγησαν εναντίον του».

Όπως τόνισε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης «Την χειρονομία του, το καταδικάζουν όλοι. Αυτή η χειρονομία είναι καταδικαστέα. Γι αυτό και ο Σύλλογος τιμώρησε τον μαθητή. Σύμφωνα πάντα με το Νομικό Πλαίσιο υπάρχει πάντα μια διαβάθμιση τιμωρίας-ποινής». Σε ερώτηση δε αν τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί αυτού του είδους τα περιστατικά απάντησε: «Όχι δεν έχουν αυξηθεί» προσθέτοντας «πάντα υπήρχαν τέτοιου είδους περιστατικά και είχαν να κάνουν με το χειρισμό της οικογένειας και του σχολείου. Πάντα γίνονταν τέτοιου είδους περιστατικά, ειδικά τα παιδιά όταν φεύγουν από το Δημοτικό Σχολείο και πηγαίνουν στο Γυμνάσιο υπάρχει ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής: Να ξεχωρίσουν το παιχνίδι από το σοβαρό, το άγγιγμα από το απρεπές άγγιγμα. Και το Γυμνάσιο αυτό το ρόλο παίζει».

Όσον αφορά στο ρόλο των Social Media υποστήριξε πως «δεν είναι πάντα αρνητικός στη λειτουργία ενός σχολείου, αλλά σε αυτή την περίπτωση ήταν. Δεν έπρεπε να στραφούν εναντίον του μαθητή, είναι πολύ μικρές οι ηλικίες τους και μπορούν να υπάρχουν συνέπειες ανεπανόρθωτες».

Τέλος, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι: «Κατακρίνουμε τη χειρονομία», αλλά όπως είπε, «τέτοιου είδους θέματα πρέπει να λύνονται μέσα στο σχολείο: Με το Σύλλογο Γονέων, το Σύλλογο Διδασκόντων, τη Μαθητική Κοινότητα, το 15μελες, τη Διεύθυνση και μαζί σαν εκπαιδευτική κοινότητα σε συνεργασία θα πρέπει να δίνονται οι σωστές κατευθύνσεις στα παιδιά ώστε να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν δεν είναι θέμα να το τιμωρήσεις, να το διαβάλεις, αλλά το θέμα είναι να καταλάβει ότι αυτό που κάνει δεν είναι σωστό, ότι έχει συνέπειες και μέσα ενδο-σχολικά να δοθούν οι απαραίτητες τιμωρίες και σε συνεργασία με τους γονείς οπωσδήποτε να λυθεί το θέμα ενδοσχολικά».

Καταλήγοντας η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης με τη σημείωση ότι: «Για εμάς τους εκπαιδευτικούς πάνω από όλα είναι το καλό του μαθητή” και έστειλε το μήνυμά της λέγοντας ότι: “Ο μαθητής θα πρέπει να μάθει στο σχολείο, πέρα από τις γνώσεις , σωστές συμπεριφορές για να γίνει χρήσιμο άτομο στην κοινωνία».
Συνέντευξη – κείμενο:Μαρία Νικολάου Φώτο: Πηγή διαδίκτυο (Thrakicom.gr)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος