Ξάνθη: Έναν δύσκολο χειμώνα για την αγορά περιμένουν έμποροι και εργαζόμενοι

«Ίσα βάρκα – ίσα πανιά» το καλοκαίρι για τους καταστηματάρχες της Ξάνθης… Τρεις μήνες πέρασαν και το “ταμείο” έγινε από τους επαγγελματίες στο χώρο της ένδυσης και της υπόδησης. Είδαν περισσότερη κίνηση και ίδια κατανάλωση σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

«Ο κόσμος κινήθηκε, αλλά περισσότερο στην αγορά, για να κάνουν μια βόλτα, για να δουν, να περάσουν το χρόνο τους και λιγότερο για να αγοράσουν» δήλωσαν σήμερα (9-9-2022) στο www.ertnews.gr με την ίδια κίνηση στους δρόμους, εκτός καταστημάτων και με μειωμένη προσέλευση εντός – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Όπως είπαν: «Οι όποιες «ανάσες» δόθηκαν, δόθηκαν από τους ξένους που επισκέφτηκαν την περιοχή, κυρίως από τους μετανάστες που εργάζονται στο εξωτερικό και επέστρεψαν για τις διακοπές τους, έστω για λίγες ημέρες».
Ξάνθη: Έναν δύσκολο χειμώνα για την αγορά περιμένουν έμποροι και εργαζόμενοι«Μειωμένη η κατανάλωση σε σχέση με πέρσι σχεδόν 30%» παρατηρεί νεαρή καταστηματάρχης δραστηριοποιούμενη στο χώρο των παιδικών βαπτιστικών και παράλληλα σημειώνει, ότι λόγω της ακρίβειας ο κόσμος αδυνατεί να κάνει τις αγορές, που ίσως θα ήθελε. «Είναι ακριβότερες σε σχέση με πέρυσι οι τιμές μας, γιατί και εμείς αναγκαστήκαμε να αγοράσουμε ακριβότερα» παραδέχονται και σημειώνουν, ότι οι προτεραιότητες είναι άλλες για τα ντόπια νοικοκυριά.
Λίγα μέτρα πιο κάτω, αν και συνταξιούχος, στο πλάι των παιδιών της ακόμη, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ένδυσης, έμπορος με μακρά πείρα, προσθέτει πως είναι δύσκολα γενικότερα για την αγορά της Ξάνθης. «Υπήρχε μια μικρή κίνηση, κυρίως αδειούχων από τη Γερμανία» δήλωσε σημειώνοντας ότι είναι δύσκολο με λίγα χρήματα να καλύψουν πολλές ανάγκες σήμερα οι αγοραστές. «Ο κόσμος αναγκάζεται να κάνει περικοπές και περιορίζεται μόνο στην αγορά των απαραίτητων» τονίζει. Παράλληλα, σημειώνει ότι οι ίδιοι οι δραστηριοποιούμενοι στο χώρο της ένδυσης και της υπόδησης δεν έχουν δει μεγάλη διαφορά σε σχέση με πέρυσι. «Κινητικότητα υπήρξε στο χώρο της εστίασης» παρατηρούν.
Ίδια η εικόνα στο χώρο του ανδρικού ρούχου. «Ο νεαρός πληθυσμός εξακολουθεί να μας στηρίζει, οι μεγάλοι περιορίζουν τις αγορές τους στην κάλυψη των βασικών τους αναγκών» δηλώνει ιδιοκτήτης καταστήματος και σημειώνει ότι οι μεγάλοι έχουν «άλλες προτεραιότητες πια».
Μια αγορά που “ανθεί” με την ίδρυση και λειτουργία νέων καταστημάτων; Ρωτάμε για να τους ακούσουμε να απαντούν πως: «Δεν λείπουν οι ανάσες δροσιάς, με την έναρξη λειτουργίας νέων επιχειρήσεων, όπως δεν λείπουν, όμως και τα λουκέτα».

Κοινή η αγωνία όλων για το μέλλον, μαζί με τις ανάγκες, που θα φέρει ο χειμώνας. Αίτημα κοινό, ιδιοκτητών και εργαζομένων: «Η στήριξη των νοικοκυριών για να μπορέσουν με τη σειρά τους να στηρίξουν και εκείνα την αγορά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος