Β. Καλεντερίδης: Ο κορονοϊος δεν έπληξε το ενδιαφέρον των γονιών, παρά το φόβο

Οι παιδότοποι αρχικά, τα εργαστήρια εναλλακτικής μάθησης στη συνέχεια και τα ΚΔΑΠ, όπως και άλλοι παρεμφερείς χώροι που συνδυάζουν την μάθηση με το παιχνίδι, επλήγησαν από τον κορονοϊό. Ο Covid 19 άφησε το στίγμα του στην λειτουργία αυτών των χώρων με τους υπεύθυνους να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσουν σε λειτουργία τα Κέντρα τους και ασφαλή τα παιδιά που εγγράφονται σε αυτά απομακρύνοντας τους χειρότερους εφιάλτες των γονιών…

Β. Καλεντερίδης: Ο κορονοϊος δεν έπληξε το ενδιαφέρον των γονιών, παρά το φόβο
Βασίλης Καλεντερίδης, Μηχανολόγος – Μηχανικός, υπεύθυνος Εργαστηρίου Εναλλακτικής Μάθησης

«Δυστυχώς δεν είναι καθολική πραγματικότητα ο συνδυασμός ενός ΚΔΑΠ με την γνώση.» δηλώνει ο κ. Βασίλης Καλεντερίδης, Μηχανολόγος – Μηχανικός, υπεύθυνος Εργαστηρίου Εναλλακτικής Μάθησης και σημειώνει «Υπάρχουν λογιών των λογιών ΚΔΑΠ, από παιδότοπους έως εργαστήρια που συνδυάζουν όντως την γνώση και το παιχνίδι. Ο καθένας επιλέγει την πορεία του και το ίδιο κάνουν και οι γονείς, επιλέγουν δηλαδή εκείνο που νομίζουν ότι είναι καλύτερο για το παιδί τους.»

Ο κορονοϊος δεν έπληξε το ενδιαφέρον των γονιών, παρά το φόβο και την ανασφάλεια που νιώθουν. «Υπάρχει όντως φόβος από τους γονείς» παραδέχεται ο κος Καλεντερίδης και εξηγεί: «Μας ρωτάνε συνέχεια. Δεν σας κρύβω ότι με χαροποιεί πολύ όταν συναντώ γονείς με ένα υγιές άγχος για την εκπαίδευση των παιδιών τους.»

Β. Καλεντερίδης: Ο κορονοϊος δεν έπληξε το ενδιαφέρον των γονιών, παρά το φόβο
«Εμείς συμπλέουμε στην γραμμή του Υπουργείου και παίρνουμε και επιπλέον μέτρα.” δηλώνει ο κος Καλεντερίδης.

Τέλος, δεν παραλείπει να επισημάνει ότι η αποστολή των γονέων είναι πάρα πολύ δύσκολη. «Σέβομαι πάρα πολύ τον αγώνα και το έργο τους. Είμαστε συμπαραστάτες στους γονείς. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε με την λειτουργία των τμημάτων γνωρίζοντας καλά πόσο μεγάλη είναι και η δική τους προσπάθεια να δώσουν το καλύτερο στα παιδιά τους.»
Φώτο:Βασίλης Καλεντερίδης

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος