Θ. Καδρούδης : Πανάκριβες οι φαρμακευτικές και οι οδοντιατρικές δαπάνες για τους συνταξιούχους της Ροδόπης

Περισσότερες διευκρινήσεις για την 7% αύξηση που ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργού περιμένουν οι συνταξιούχοι της Ροδόπης καταθέτοντας την “αγωνία” και το “φόβο” μαζί ότι για τους περισσότερους «θα είναι πλασματική».

Μιλώντας στο ertnews.gr ο  Θανάσης Καδρούδης, εκ μέρους των Συνταξιούχων του Δημοσίου, σημείωσε την ανάγκη να δοθούν σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, καθώς, όπως είπε, μεγάλο μέρος του κόσμου που εκπροσωπεί “καλύπτει με δυσκολία τις ανάγκες του” προσθέτοντας πως “οι ίδιοι έχουν να δουν αυξήσεις από το 2010”.
Ειδικότερα, στάθηκε με προβληματισμό από τη μια στις περιορισμένες επιλογές που έχουν για εργασία οι νέοι της περιοχής, «τα παιδιά και τα εγγόνια τους» και από την άλλη στο επιπλέον βάρος που επωμίζονται οι συνταξιούχοι συμβάλλοντας στην κάλυψη των εξόδων τους. «Είτε είναι παιδιά, είτε είναι εγγόνια δεν μπορείς να αδιαφορείς για τις ανάγκες τους» δήλωσε καταθέτοντας την κοινή αγωνία των συνομηλίκων του «Εάν δεν ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας για παιδιά και εγγόνια», όπως είπε, «τότε δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι κι εμείς».
Σε αναφορά του δε στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι απόμαχοι της δουλειάς για μια ακόμη φορά στάθηκε στην ακρίβεια που συναντούν στις αγορές των τροφίμων και των βασικών προϊόντων για το σπίτι στα ράφια των πολυκαταστημάτων. Σημείωσε την αναγκαιότητα στήριξης των δημοσίων δομών υγείας καθώς, όπως είπε, επωμίζονται οι ίδιοι το κόστος για πολλές φροντίδες, όπως η οδοντιατρική κάλυψη. «Πληρώνουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας κάθε φορά που αναζητούμε υπηρεσίες στους ιδιώτες οδοντριάτρους καθώς δεν έχουμε άλλη επιλογή» ανέφερε χαρακτηριστικά μην κρύβοντας τη δυσαρέσκειά του για το υψηλό κόστος. Στάθηκε δε με προβληματισμό στο επίσης υψηλό κόστος που καταβάλουν στις αγορές των φαρμάκων, από τα πιο απλά έως τα πιο σημαντικά φάρμακα, όπως ανέφερε, αλλά και για την αγορά άλλων ειδών προσωπικής υγιεινής από τα φαρμακεία της περιοχής.
Εύηχα, σημείωσε, ακούγεται η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγυης από 1-1-2023, εξαγγελία που χαροποίησε ιδιαίτερα περιμένοντας οι συνταξιούχοι της Ροδόπης την υλοποίησή της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος