Θ. Ευτυχίδου: Γίνεται προσπάθεια να διασυνδεθεί η έρευνα με την πανεπιστημιακή κοινότητα

«Ο στόχος της ανάπτυξης της χώρας είναι δεδομένος. Εργαζόμαστε πάρα πολύ σκληρά και νυχθημερόν γι αυτό», δήλωσε από την Κομοτηνή η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Θωμαΐδα Ευτυχίδου.

Θ. Ευτυχίδου: Γίνεται προσπάθεια να διασυνδεθεί η έρευνα με την πανεπιστημιακή κοινότητα
Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης με τη Γενική Γραμματέα Βιομηχανίας

« Έχουμε θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0» και πραγματικά καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια να είναι αυτό αρωγός για το μέλλον της χώρας τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε περιφερειακό», είπε.

Όπως ανέφερε η κα Ευτυχίδου, «στηρίζουμε ειδικά την περιοχή της Θράκης και δει της Κομοτηνής με την πολύ σημαντική συνδρομή στον κλάδο της Βιομηχανίας τον οποίο και εκπροσωπώ. Επομένως, ναι πράγματι έχουμε σχέδια και σε εθνικό και σε περιφερειακό επίπεδο για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τη βιομηχανία της χώρας και να ξαναγίνουμε η χώρα η οποία μπορεί να πατήσει στα πόδια της και να μπει μπροστά με αισιοδοξία».

Σύμφωνα με την κα Ευτυχίδου γίνεται μεγάλη προσπάθεια να διασυνδεθεί η έρευνα και η τεχνολογία με την πανεπιστημιακή κοινότητα. «Το προσπαθούμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, το στηρίζει ο Υπουργός μας και το θέλει πολύ», είπε εξηγώντας: « Σκοπός είναι η παραδοσιακή βιομηχανία έτσι όπως την ξέρουμε να πάει χέρι με χέρι με την καινοτομία και την έρευνα, Θα πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε την βιομηχανία ως ένα ατελείωτα ρυπογόνο μιας περιοχής, υπάρχουν νέες τεχνολογίες οι οποίες σεβόμενες το περιβάλλον, αλλά και την κλιματική αλλαγή, που μας έχει χτυπήσει την πόρτα ίσως και νωρίτερα από ότι περιμέναμε». Για να καταλήξει λέγοντας « Σκοπός είναι να κάνουμε κάτι δυναμικό με νέες τεχνολογίες και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο “Ελλάδα 2.0” και στην πράσινη ανάπτυξη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος