Τελωνείο Κομοτηνής: Καθημερινός αγώνας για την πάταξη της παραβατικότητας

Αντιμέτωποι με συνεχή φαινόμενα παραβατικότητας είναι είκοσι δύο υπάλληλοι του Τελωνείου της Κομοτηνής. Λόγω της γειτνίασης με τη γειτονική Βουλγαρία δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναζητούν στην γειτονική χώρα φθηνότερες (λόγω χαμηλότερου συντελεστή φορολόγησης) αγορές τσιγάρων, καπνού, αλκοόλ και καυσίμων εισάγοντας παρανόμως μεγάλες ποσότητες στην περιοχή για να αποκομίσουν ιδία οφέλη.

Το τελευταίο δε διάστημα σημειώνεται και αύξηση της παράνομης κυκλοφορίας οχημάτων με χρήση ξένων πινακίδων, κυρίως από την γειτονική Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της 4ης Ένωσης των Τελωνειακών Υπαλλήλων Ροδόπης Ξάνθης Δράμας και Καβάλας, τον κο Γιώργο Ναλμπάντη για την πάταξη αυτής της παράνομης δραστηριότητας καθημερινά κινητά συνεργεία πραγματοποιούν ελέγχους σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις απώλειες που σημειώνονται στην τοπική αγορά και την ελληνική οικονομία από τους διαφυγόντες δασμούς.

Όσον αφορά στην προσπάθεια τους για την εκ νέου αναβάθμιση του Τελωνείου της Κομοτηνής (είχε υποβαθμιστεί από Διεύθυνση σε Τμήμα το 2016) αυτή συνεχίζεται με τη σημείωση ότι έχουν λάβει ήδη σχετική υπόσχεση από τους υπευθύνους. Σύμφωνα με τον κο Ναλμπάντη η αναβάθμιση αυτή θα σημάνει καλύτερη οργάνωση και διαχείριση προσωπικού, βελτίωση των αποτελεσμάτων στους ελέγχους και γενικότερα, καλύτερη προάσπιση των συμφερόντων της περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος