Τα …κάλαντα της Άνοιξης σήμερα και αύριο στις Σάππες με το μήνυμα της Ειρήνης φέτος

Τα… κάλαντα της Άνοιξης, τα γνωστά «Χελιδονίσματα» θα πουν σήμερα στις 11:30 οι μαθητές στο Μειονοτικό Σχολείο Σαππών, με ένα δυνατό μήνυμα για την Ειρήνη, καθώς τα πλακάτ θα γράφουν «Σταματήστε τον πόλεμο».

Αύριο θα γίνει το ίδιο με το Διαπολιτισμικό Σχολείο Σαππών.
Για το θέμα μίλησε ο Μουσικοσυνθέτης και Ερμηνευτής Χρίστος Χατζόπουλος από την Κομοτηνή, ο οποίος και έχει μελοποιήσει τα …ανοιξιάτικα κάλαντα και εδώ και πολλά χρόνια οι δρόμοι της Κομοτηνής, πλημμυρίζουν από μαθητές που κρατούν τα χάρτινα χελιδόνια και λένε τα κάλαντα της Άνοιξης: «Ήρθε, ήρθε η Χελιδόνα, ήρθε ήρθε η Μελιδώνα».
«Στόχος μας είναι αυτό να καθιερωθεί σε όλη τη Θράκη και το κάθε σχολείο με το Μουσικό του τμήμα να προγραμματίσει μια ημερομηνία μέσα στο Μάρτιο και να στέλνει με μουσική το μήνυμα της Άνοιξης, που δεν είναι άλλο από το μήνυμα της Αναγέννησης. Φέτος ειδικά είναι εμπλουτισμένο με το μήνυμα της Ειρήνης, μια και έχουμε πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης. Τα παιδιά οι λαοί της Ευρώπης και όχι μόνο είναι αυτοί που θα σταματήσουν τους πολέμους και θα αφήσουν χώρο για την συνύπαρξη την δημιουργία και την Μουσική, το συνδετικό κρίκο όλων», τόνισε καταλήγοντας ο Μουσικοσυνθέτης, Χρίστος Χατζόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος