Τ. Γκλαβάνης: Σε αναμονή για την ενίσχυση των 200 ευρώ οι συνταξιούχοι της Ροδόπης

Σε αναμονή για την ενίσχυση με το ποσό των 200 ευρω βρίσκονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι της Ροδόπης τονίζοντας με κάθε ευκαιρία πως απαίτησή τους εξακολουθεί να είναι η καταβολή των δώρων.

«Δεν παραιτηθήκαμε ποτέ από αυτή τη διεκδίκηση, ίσα – ίσα που τα διεκδικούμε και νομικά» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (15-4-2022) ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΊΚΑ, ο κος Τάσος Γκλαβάνης σημειώνοντας πως βρίσκονται σε αναμονή της έκδοσης της δεύτερης απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Μετά τη διακοπή της καταβολής του ΕΚΑΣ πριν χρόνια οι συνταξιούχοι με μέσο όρο σύνταξης τα 500 ευρώ είναι αριθμητικά πολλοί και στη Ροδόπη υποστηρίζει ο κος Γκλαβάνης σημειώνοντας πως υπάρχουν σίγουρα συνταξιούχοι των 750 ευρώ, αλλά όπως έσπευσε να επισημάνει «υπάρχουν και άνθρωποι που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα».
«Έχουμε περιπτώσεις μελών που εισπράττουν σύνταξη 460 ευρώ και ήρθε ο λογαριασμός ρεύματος 600 ευρώ. Η κατάσταση είναι τραγική» δήλωσε ο κος Γκλαβάνης. Για την ενημέρωση αυτών των δυσκολιών, αλλά και των αιτημάτων που θέτουν έχουν ξεκινήσει σειρά επαφών με τους αιρετούς της περιοχής.
Ένα ακόμη θέμα που βάζουν στο τραπέζι είναι η παρακράτηση των 20 λεπτών από κάθε συνταξιούχο που γίνεται από το 2018 και εντεύθεν στερώντας από την Ένωση στην ουσία τη δυνατότητα κάλυψης των λειτουργικών της εξόδων. «Είναι για εμάς αρκετά λεφτά και θα μπορούσαμε αν τα είχαμε να διοργανώσουμε για όλους τους συνταξιούχους του ΙΚΑ μια εκδήλωση» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης σημειώνοντας πως μετά από τους περιορισμούς της πανδημίας η ανάγκη για εξωστρέφεια, συναντήσεις, επαφές, εκδρομές, συνεστιάσεις είναι μεγαλύτερη, ωστόσο, τα χρήματα δεν φτάνουν και οι παρακρατήσεις του είδους δεν βοηθούν.
Τέλος, δεν παρέλειψε να τονίσει την αναγκαιότητα πάταξης της αισχροκέρδειας για να μπει ένα τέλος στις παράλογες αυξήσεις και ανατιμήσεις που «γονατίζουν» τους χαμηλοσυνταξιούχους της Ροδόπης. Βγαίνουν, όπως λένε, από έναν μακρύ και δύσκολο χειμώνα δηλώνοντας, όμως, αποφασισμένοι όχι μόνο να απολαύσουν τις χαρές των εορταστικών ημερών, αλλά και να μην παραιτηθούν από τις διεκδικήσεις τους υποσχόμενοι δυναμική παρουσία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος