ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.: Στο δρόμο για τις κάλπες

«Δεν υπάρχουν συνταγές, υπάρχουν προσπάθειες και απόπειρες, μια από τις προσπάθειες που κάνουμε είναι τα μέλη να έχουν καθοριστικό και κυρίαρχο ρόλο» δήλωσε ο βουλευτής Δράμας θεόφιλος Ξανθόπουλος με αφορμή την ψηφοφορία της Κυριακής, της 15ης Μαΐου όταν και τα εγγεγραμμένα μέλη που ψηφίζουν για Πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή, αλλά και οι πολίτες που θέλουν να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για πρώτη φορά θα μπορούν να ψηφίσουν για Πρόεδρο.

«Μέχρι τώρα τα μέλη ψήφιζαν για συνέδρους, τους εξουσιοδοτούσαν να πάνε στο συνέδριο και να εκλέξουν την Επιτροπή η οποία ΚΕ θα εξέλεγε στη συνέχεια τον πρόεδρο αυτό «σπάει» με την εκλογή και των μελών της ΚΕ από τα μέλη του κόμματος» είπε ο κος Ξανθόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (11-5-2022).

ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.: Στο δρόμο για τις κάλπεςΌπως τονίζει με τον τρόπο αυτό δίνονται πρόσθετα «όπλα», πρόσθετα «δικαιώματα» στα μέλη να εκφράσουν την άποψη τους για την ηγεσία του κόμματος, είτε σε επίπεδο κεντρικής επιτροπής, είτε σε επίπεδο προέδρου. Σημείωσε το πόσο σημαντική είναι η Περιφερειακή Οργάνωση του κόμματος, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες της αν.Μ.Θ. θα εκλέξουν εκπροσώπους που γνωρίζουν.

«Είμαστε σε μια προσωπική και πολιτική επαφή. Αυτό γίνεται και στις άλλες περιφέρειες και αυτό θεωρούμε ότι κάνει πιο αντιπροσωπευτική την εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής» είπε σημειώνοντας πόσο σημαντικό είναι το μέλος να γνωρίζει ποιόν ψηφίζει. Το γεγονός ότι ένας θα είναι ο υποψήφιος για τη θέση του προέδρου δεν είναι εξαρχής ούτε θετικό ούτε αρνητικό. «Ο Αλέξης Τσίπρας απολαμβάνει μιας αποδοχής από όλες τις πτέρυγες του κόμματος, είναι ο άνθρωπος που ταύτισε την ηγεσία με την ανάληψη της Κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι ο άνθρωπος ο οποίος ηγήθηκε της προσπάθειας να βγει η χώρα από τα μνημόνια και το κατάφερε» σημείωσε.
Υποστήριξε σε αυτό το σημείο ότι αυτού του τύπου η στράτευση προς την κάλπη του προέδρου είναι ένα μήνυμα και προς τον Τσίπρα: «Προχώρα και άλλαξε τη χώρα». Σύμφωνα με το σκεφτικό του βουλευτή « αυτό είναι το κύριο, άρα δεν είναι ούτε θετικό, ούτε αρνητικό στην τρέχουσα συγκυρία». Όπως τόνισε: «Η μοναδική υποψηφιότητα του Τσίπρα αποτελεί πόλο έλξης για τους πολίτες να έρθουν να ψηφίσουν και να στηρίξουν τον πρόεδρο. Η αδιαμεσολάβητη σχέση που έχει ο πρόεδρος με τους πολίτες είναι πραγματικά κίνητρο για να έρθουν οι πολίτες να ψηφίσουν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος