Συνεδρίαση στην Καβάλα για το Στρατηγικό Σχέδιο Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και τις Αναπτυξιακές Προοπτικές της ΑΜΘ

Συνεδρίασε χθες 10/12 σε ξενοδοχείο της Καβάλας η Επιτροπή Παρακολούθησης τόσο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο βαίνει στην ολοκλήρωσή του όσο και του νέου τομεακού προγράμματος του ίδιου Υπουργείου υπό τον τίτλο “Στρατηγικό Σχέδιο Κοινής Αγροτικής Πολιτικής”.

Στην συνεδρίαση προήδρευσε ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών κ. Παπαγιαννίδης ενώ παρέστη και ο Υφυπουργός κ. Διονύσιος Σταμενίτης. Την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και τον Περιφερειάρχη εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και Αναπληρωτής Περιφερειάρχης κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος. Στον κ. Μαρκόπουλο αναφέρθηκε προσωπικά ο προεδρεύων Γ.Γ. δίνοντας έμφαση στην επιστημονική του διαδρομή και στην προεδρεία του στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε τον χαιρετισμό του ότι το τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ασκεί την υψηλότερη αναπτυξιακή επίδραση στην περιοχή μας μετά το Π.Ε.Π. της Περιφέρειας ενώ αναφέρθηκε στις σημαντικές προσδοκίες που υπάρχουν από αυτό τόσο σε έργα, όσο και στην στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού που ασχολείται με την γεωργία και την παραγωγή τροφίμων στην περιοχή.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Στοίχημα για την εποχή μας είναι να διατηρήσουμε έναν αξιόμαχο πληθυσμό στον πρωτογενή τομέα και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που έχουμε και φυσικά τις δυνατότητες που μας παρέχει η ΕΕ. Παράγουμε στην περιοχή επώνυμα προϊόντα με σημαντικό κόστος τα οποία είναι ανταγωνιστικά στις αγορές του εξωτερικού και παρέχουν ένα σημαντικό όφελος στην περιοχή αλλά και στην χώρα. Την ίδια ώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ισχυρές αντιξοότητες όπως είναι η κλιματική κρίση αλλά και ισχυρά συμβάντα όπως η μεγαλύτερη πυρκαγιά της Ε.Ε. η οποία δυστυχώς σημειώθηκε στην περιοχή μας για αυτό χρειαζόμαστε να αξιοποιήσουμε περισσότερο τους πόρους και τις δυνατότητες του προγράμματος αυτού“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος