Σύλλογος SOS Τροχαία: Η οδήγηση είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα που κάνουμε κάθε μέρα

«Η οδήγηση είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα που κάνουμε κάθε στιγμή, κάθε εβδομάδα κάθε μήνα, αλλά δεν το συνειδητοποιούμε» ανέφερε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (24-8-2021) η κα Καίτη Μακρή μέλος του ΔΣ SOS Τροχαία και μέλος του ΔΣ της Διεθνής Ομοσπονδίας Οργανισμών Θυμάτων Τροχαίων. Μιλώντας με αφορμή τα δυστυχήματα που σημειώθηκαν και αυτό το καλοκαίρι στην άσφαλτο σε όλη τη χώρα αλλά, αλλά και με αφορμή το τελευταίο τροχαίο δυστύχημα στην Καβάλα που στοίχισε τη ζωή σε έναν 24χρονο νέο τόνισε ότι «δεν είναι ούτε τα νούμερα τυχαία, ούτε τα στατιστικά». Όπως είπε, σε όλο τον πλανήτη 1.350.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο. “Κάθε στιγμή που μιλάμε χάνονται ανθρώπινες ζωές” είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως «Στην χώρα μας κάθε στιγμή που μιλάμε επίσης συμβαίνουν παραβάσεις”.

Σύλλογος SOS Τροχαία: Η οδήγηση είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα που κάνουμε κάθε μέρα“Υπάρχουν μεγάλες παραβάσεις, μεγάλες ελλείψεις στον τρόπο που διοικούν οι κυβερνήσεις όσον αφορά στην οδική ασφάλεια και στην προστασία του πολίτη” είπε η κα Μακρή  «Εκτός κι αν οι πολιτικοί όταν λένε ότι: «Η ανθρώπινη ζωή έχει αξία» διευκρινίσουν ότι αυτό που λένε δεν αφορά στη ζωή που χάνεται στην άσφαλτο. Εάν δεν υπάρχει πρόληψη και δεν υπάρχει δικαιοσύνη δεν θα υπάρχει και ειρήνη στους δρόμους».

Παράλληλα, σημείωσε ότι: «Δεν μπορεί να θεωρείται πλημμέλημα όταν ένας οδηγός προκαλεί μια καταστροφή.Θα έπρεπε ο παραβάτης να τιμωρείται αυστηρά, να αφαιρούνται άδειες και να μην θεωρείται πλημμέλημα ένα κακούργημα όπως τροχαίο και εγκατάλειψη, ένα κακούργημα όπως περνάω με κόκκινο, μιλώ στο κινητό μου, έχω επιλέξει να πιώ και να οδηγήσω., Αυτά δεν είναι πλημμελήματα όταν προκαλούν τέτοιου είδους καταστροφές στις οικογένειες».
Με αφορμή το τελευταίο τροχαίο δυστύχημα στην Καβάλα η κα Μακρή είπε πως: «Είναι φοβερό, είναι οι πιο σκοτεινές ώρες στις ζωές των ανθρώπων, στις ζωές των οικογενειών. Η σκέψη μας είναι μαζί τους. Κι εγώ ξεκίνησα αυτόν τον αγώνα έχοντας χάσει το γιο μου 10 χρόνια πριν τον Αύγουστο του 2011. Τώρα το 2021 ολοκληρώθηκε μια δεκαετία και δεν έχει αλλάξει τίποτε. Δύο χρόνια τώρα η Κυβέρνηση κάνει εξαγγελίες ότι θα μπει στην υποχρεωτική εκπαίδευση το μάθημα για την οδική ασφάλεια, το ανώτατο όριο των 30 khm/h στον αστικό ιστό, που έχει θεσμοθετηθεί το 2020 στο Παγκόσμιο Διυπουργικό Συνέδριο στη Στοκχόλμη στο οποίο εκπροσώπησα την Ελλάδα από τους Οργανισμούς Θυμάτων Τροχαίων. Έγιναν; Όχι. Θα γίνουν; Δεν το ξέρουμε αυτό. Μάλιστα, δεν συμμετείχε καν η Ελληνική Κυβέρνηση τότε, αναγκαστικά συμμετείχε αργότερα όταν υπήρξε η οδηγία όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να συμβαδίσουν σε μια ευρωπαϊκή πολιτική, να γίνει υποχρεωτικό το μάθημα στην εκπαίδευση, να μπει το όριο των 30 χιλιομέτρων στον αστικό ιστό, και συμμετείχε η Ελληνική κυβέρνηση στη Μάλτα τον περασμένο Δεκέμβριο. Και γυρίζοντας ο Υπουργός Μεταφορών είπε ότι όλα αυτά θα συμβούν. Εσείς είδατε να έγινε το 30 υποχρεωτικό ανώτατο όριο μέσα στον αστικό ιστό; Είδατε να επιμελήθηκε κανείς για να υπάρξει οδική ασφάλεια;”

Αναγκαία η κυκλοφοριακή αγωγή
Σύμφωνα με την κα Μακρή αναγκαία όσο ποτέ κρίνεται η κυκλοφοριακή αγωγή. Όπως είπε, εάν δεν υπάρξει Παιδεία μέσα στα σχολεία, εάν δεν μπει το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής από 4 ετών να ασχολούνται τα παιδιά με αυτά τα ζητήματα, δεν θα έχουν σωστή οδηγική συμπεριφορά στη συνέχεια.

Οι “παγίδες” στο οδικό δίκτυο παραμένουν “παγίδες”
Όσον αφορά στις κακοτεχνίες που αποτελούν «παγίδες» για τους διερχόμενους οδηγούς η κα Μακρή αναφέρθηκε σε μια δράση «Πήγαμε και ζωγραφίσαμε πεταλούδες στον Έβρο στα σημεία που έχουν σκοτωθεί άνθρωποι σε τροχαία με τον Σύλλογο SOS Τροχαία Εγκλήματα, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Είναι τα ίδια ακόμη έτοιμα τα σημεία για να σκοτωθεί ο επόμενος» είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος