Στο λαχανόκηπο του Ειδικού Σχολείου Κομοτηνής

Στο λαχανόκηπο του Ειδικού Σχολείου ΚομοτηνήςΤις συναντήσαμε στον λαχανόκηπό τους. Η κα Χαριτίνη Πετρίδου με την συνάδελφό της, επίσης εκπαιδευτικό, Ιωάννα Βασιλούδη ήταν από το πρωί στο Ειδικό Σχολείο Κομοτηνής συντροφιά με τις μαθήτριές της. «Ξεκινήσαμε φέτος με τα παιδιά. Θέλαμε να υλοποιήσουμε ένα βιωματικό πρόγραμμα με τίτλο: «Καλλιεργώ τη γη». Στόχος μας να δουν τα παιδιά με ποιο τρόπο αναπτύσσονται τα φυτά από την αρχή.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και εξήγησε: «Πήραμε σπόρους από τους «Σπορίτες», τα φυτεύσαμε στα σακουλάκια και στη συνέχεια αυτά μεγάλωσαν. Λίγο ο κορονοϊός μας δυσκόλεψε τη ζωή, αλλά από ό,τι βλέπετε, τα φυτά μας έχουν μεγαλώσει, έχουμε πάρει ήδη τους πρώτους καρπούς , τα πρώτα λαχανικά και τα παιδιά είναι πάρα πολύ χαρούμενα. Δυστυχώς η χρονιά μας τελείωσε αλλά του χρόνου θα κάνουμε το πρόγραμμα ξανά.»

Στο λαχανόκηπο του Ειδικού Σχολείου Κομοτηνής
Η κα Χαριτίνη Πετρίδου στον λαχανόκηπο

Όσον αφορά στην ανταπόκριση των παιδιών; «Τα παιδιά ρωτούν πάντα με ανυπομονησία πότε θα βρεθούν στον λαχανόκηπό τους» αποκαλύπτει η εκπαιδευτικός και σημειώνει «Τους αρέσει πάρα πολύ, βλέπουν να αναπτύσσονται τα φυτά και να παίρνουν τους καρπούς. Εννοείται πως δεν χρησιμοποιούμε καθόλου φυτοφάρμακα, μαθαίνουν να καλλιεργούν βιολογικά και είναι πάντα με χαμόγελο.»

Μελιτζάνες, κρεμμύδια, καρπουζιές, αγγούρια,πιπεριές, μαρουλάκια, ντοματίνια, ντοματιές, καλαμπόκια και φασολάκια. Πατάτες, φράουλες και δυόσμο, σέλινο είναι τα λαχανικά του κήπου τους. « Μπορούμε να κάνουμε ένα ωραίο, τελείως ανέξοδο, φαγητό.» δηλώνει με καμάρι η εκπαιδευτικός ευχαριστώντας τον «Σπάρτακο» για την προσφορά του χώρου: «Κάναμε μια αίτηση κι αμέσως άνοιξαν την αγκαλιά τους χωρίς συνδρομή.» λέει και στέλνει το μήνυμά της: « Όλοι μαζί αποδεικνύουμε ότι όλοι μπορούμε αρκεί να θέλουμε.»
Στο λαχανόκηπο του Ειδικού Σχολείου Κομοτηνής
Λίγα μέτρα πιο εκεί δύο μικρές μαθήτριες χαίρονται την απασχόλησή τους: « Είναι τέλειος ο κήπος μας!» λένε με καμάρι προσθέτοντας: «Βλέπουμε πως μεγαλώνουν οι φραουλιές, τις ποτίζουμε και όταν θα μεγαλώσουν θα τις κόψουμε. Βοηθάμε τις κυρίες μας και περνάμε τέλεια. Μαζέψαμε μαρούλια κι αγγούρια και θα κάνουμε και σαλάτα.» λένε, χαμογελούν και συνεχίζουν το πότισμα μαθαίνοντας τον σωστό τρόπο περιποίησης των φυτών…
Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος