Στο 2ο ΓΕΛ Κομοτηνής η καθημερινή προσπάθεια μαθητών και εκπαιδευτικών είναι παράδοση

Τριακόσιους ενενήντα (390) μαθητές και μαθήτριες αριθμεί η μαθητική κοινότητα του 2ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, παιδιά που κατοικούν τόσο στην Κομοτηνή, όσο και σε οικισμούς. Στο πλευρό τους φέτος έχουν πενήντα (50) εκπαιδευτικούς για να προσπαθήσουν από κοινού σε μια χρονιά με πολλές απαιτήσεις, αλλά και πολλές προκλήσεις να καταφέρει το καλύτερο βάζοντας ψηλά τον πήχη.

Στο 2ο ΓΕΛ Κομοτηνής η καθημερινή προσπάθεια μαθητών και εκπαιδευτικών είναι παράδοση

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου η ενεργειακή θωράκιση και η μειωμένη εξάρτηση από το πετρέλαιο απαλλάσσει και από τον πονοκέφαλο της θέρμανσης . Ωστόσο, οι ανάγκες δεν λείπουν.

«Ανάγκες για την αγορά εξοπλισμού τεχνολογικού», δήλωσε σήμερα 24-11-2022 στο ertnews.gr ο εκτελών χρέη αναπληρωτή διευθυντή, Ηλίας Φωτιάδης και σημείωσε ότι «tablet και lap top λόγω της πανδημίας και της εξ αποστάσεως διδασκαλίας έχουμε στη διάθεσή μας εκείνο που απουσιάζει είναι οι προτζέκτορες». Το ακριβώς δίπλα στην αυλή κλειστό γυμναστήριο είναι στη διάθεση των μαθητών, οι οποίοι, όταν το επιτρέπει ο καιρός απολαμβάνουν και την ελευθερία της μεγάλης σχολικής αυλής.
Όσον αφορά στην ίδια τη συμπεριφορά των μαθητών; Παρατηρείται ένας «αποσυντονισμός, μια έλλειψη προσοχής» σημειώνει ο κος Φωτιάδης. Παράλληλα, προσθέτει ότι το ΓΕΛ έχει σταθερά καλές επιδόσεις μαθητών κι επιτυχίες στις εξετάσεις, έτσι με ορμή από το παρελθόν θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους και στο παρόν με τη βεβαιότητα ότι θα έρθουν και τα καλύτερα αποτελέσματα.
Σε αναφορά του δε στη συνεργασία με τους γονείς των μαθητών και των μαθητριών δήλωσε ικανοποιημένος, παρατήρησε, ωστόσο, όπως και σε παλαιότερη αναφορά του, ότι «πιο συχνά ρωτούν οι γονείς των επιμελών μαθητών και λιγότερο οι γονείς των μαθητών με τις χαμηλότερες επιδόσεις». Γονείς, που όπως παρατήρησε προέρχονται στην πλειοψηφία τους από χαμηλά κοινωνικά στρώματα και δίνουν τον δικό τους αγώνα, έτσι, ακόμη κι όταν υπάρχει διάθεση για περισσότερα, μπορεί να λείπει ο χρόνος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος