Στα θρανία για καλύτερη γνώση της ελληνικής γλώσσας κάθονται ξανά μαθητές του ΣΔΕ Κομοτηνής

Ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και στη σωστή χρήση της από πληθυσμιακές ομάδες της περιοχής (κυρίως μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας) της Ροδόπης που δε γνωρίζουν να μιλούν και να γράφουν ελληνικά δίνει η διεύθυνση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κομοτηνής αναγνωρίζοντας τη μεγάλη αναγκαιότητα που υπάρχει.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Σχολικής Μονάδας, κο Ηλία Βλάχο, εκτός από το ενταγμένο στο πρόγραμμα σπουδών του σχολείου μάθημα της διδασκαλίας των ελληνικών, δηλαδή τρεις ώρες την εβδομάδα για κάθε τμήμα, υποβλήθηκε αίτημα το οποίο έγινε δεκτό για την προσθήκη επιπλέον έξι ωρών ενισχυτικής γλώσσας. “Έτσι”, εξήγησε, “έχουμε και δύο «υποτμήματα» με μαθητές – συμπολίτες μας οι οποίοι θέλουν να μάθουν καλύτερα ελληνικά”. Σύμφωνα με τον δραστήριο διευθυντή, σημαντική στη θετική έκβαση της προσπάθειας αυτής είναι και η επιλογή των εκπαιδευτικών.

«Έχουμε και δύο εκπαιδευτικούς άρτια καταρτισμένους οι οποίοι έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα και τα υποτμήματα αυτά λειτουργούν πολύ καλά», μοιράστηκε το παράδειγμα του σχολείου του ο κος Βλάχος. Παράλληλα, σημείωσε «βλέπω πρόοδο και εξέλιξη και αυτό με ευχαριστεί» μιλώντας για τα βήματα που σημειώνουν οι μαθητές του, προσθέτοντας ότι «θα μπορούσαν να είναι περισσότερες οι ώρες».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως σημαντική βοήθεια σε αυτή την προσπάθεια θα μπορούσαν να προσφέρουν τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης που υπάγονται τώρα στους Δήμους, με την υποχρεωτική «φοίτηση» σε αυτά όσων θα ήθελαν να εγγραφούν στα ΣΔΕ. «Πριν εγγραφεί κάποιος στα ΣΔΕ καλό θα ήταν να μπορεί να περνά από τα Κέντρα δια βίου μάθησης όπου θα του δίνεται η δυνατότητα να καλύψει τα “κενά” στη γνώση της ελληνικής γλώσσας, να αποκτήσει μια πρώτη επαφή», προβλέποντας ότι θα υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα, αν υπάρξει αυτή η συνεργασία των δύο δομών.

(φωτο: στιγμιότυπο από παλαιότερο μάθημα στο ΣΔΕ Κομοτηνής)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος