Σπουδές με… θέα την Κομοτηνή ακόμη και σε καιρό πανδημίας

Από την Αλεξανδρούπολη με θέα στη θάλασσα βρέθηκαν να σπουδάζουν στην Κομοτηνή της συνύπαρξης και της… «νυχτερινής διασκέδασης». Η Θέα και η Μαρία φοιτήτριες στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.) στάθηκαν «άτυχες» με την «επίσκεψη » του κορονοϊού, έτσι δεν έζησαν όλα όσα ονειρεύονταν για τις φοιτητικές σπουδές τους. Παρόλο αυτά, εξακολουθούν να παραμένουν στην Κομοτηνή και να περιμένουν καλύτερες μέρες.

Σπουδές με… θέα την Κομοτηνή ακόμη και σε καιρό πανδημίας
Στην Κομοτηνή σε καιρό Covid

«Μένω εδώ γιατί είναι πιο ωραία η φοιτητική ζωή, δεν βολεύουν τα δρομολόγια και επίσης δεν ήθελα να είμαι μακριά από τους φίλους μου» ανέφερε η Θέα μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες». Ήρθε το Σεπτέμβριο και μετά από δύο μήνες όλα έκλεισαν, έτσι δεν πρόλαβε, όπως λέει, να γνωρίσει την Κομοτηνή, αλλά και να κάνει πολλούς νέους φίλους. «Τώρα που βοηθά ο καιρός το προσπαθώ» προσθέτει χωρίς να χάνει την αισιοδοξία της. Όσον αφορά στο στοιχείο εκείνο που το έχει η Κομοτηνή και απουσιάζει από την γειτονική Αλεξανδρούπολη; Η Θέα απαντά πως «η Κομοτηνή έχει πολλούς φοιτητές, είναι διαφορετικό το περιβάλλον και είναι γενικότερα μια αλλαγή». Κι όσον αφορά στην εξ αποστάσεως διδασκαλία; Εκεί χωρίς δεύτερη σκέψη καταθέτει το συμπέρασμά της: «Η διδασκαλία εξ αποστάσεως είναι δύσκολη. Δεν μπορείς να παρακολουθήσεις εύκολα και θα προτιμούσα τις δια ζώσης παραδόσεις. Περιμένω να ανοίξουν ξανά το Οικονομικό Τμήμα.»

Στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του ΔΠΘ η Μαρία επέλεξε την Κομοτηνή όπως λέει για να μπορέσει να συγκεντρωθεί και να διαβάσει. «Και φυσικά για να γνωρίσω κόσμο. Με το Τμήμα είμαι σχετικά ικανοποιημένη είναι όντως πάρα πολύ δύσκολη η εξ αποστάσεως διδασκαλία, ωστόσο, δεν έχω χαρεί την Κομοτηνή ακόμη όσο θα ήθελα γιατί είναι όλα κλειστά» ανέφερε. Όσον αφορά αυτό που εύχεται για το μέλλον της; «Μια τέλεια φοιτητική ζωή με ανοιχτά μαγαζιά και πολύ καλοπέραση» λέει και η Θέα προσθέτει «Να περάσουμε πολύ καλά αυτά τα χρόνια, να αποκτήσουμε πολλές εμπειρίες, να εξασφαλίσουμε το μέλλον μας και να βγούμε κερδισμένες από όλο αυτό».
Ρεπορτάζ –κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος