Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης: Στην αμφιβολία για το εάν θα προηγηθούν στους εμβολιασμούς

«Δεν υπάρχει ενημέρωση σε ότι αφορά την προτεραιότητα, που πρέπει να δοθεί στα ΑμεΑ, για την διενέργεια των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού. Μας έχουν αφήσει στην αμφιβολία».

Αυτό κατέθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης, Τρύφων Καρούντζος.
Μάλιστα πρόσθεσε, πως λίγο καιρό πριν είχαν μια τηλεδιάσκεψη η ΕΣΑΜΕΑ, μαζί με την επιτροπή εμβολιασμών, όπου τα ΑμεΑ εξήγησαν με λεπτομέρειες, πως και πότε μπορούν να εμβολιαστούν, καθώς υπάρχουν ΑμεΑ σε ανοσοκαταστολή, τα οποία δεν μπορούν να κάνουν όποτε να ’ναι το εμβόλιο, καθώς θα το αδρανοποιεί τα ανοσοκατασταλτικά, που λαμβάνουν, λόγω της ασθένειας, που έχουν.
«Μέχρι στιγμής αυτό που καταφέραμε είναι να εμβολιαστούν τα ΑμεΑ σε κλειστές δομές και μάλιστα μαζί με το προσωπικό που εργάζεται. Μένει να δούμε τι θα γίνει για τις ανοικτές δομές, αλλά και για τα ΑμεΑ, που αυτή τη στιγμή εμβολιάζονται ανάλογα με τις ηλικιακές κατηγορίες και για τα οποία δεν γίνεται δυστυχώς καμία καταγραφή», τόνισε ο κ. Καρούντζος.
Ο ίδιος δήλωσε, πως θα κάνει το εμβόλιο και πως θα ήταν καλύτερο να σπάσει η πατέντα, προκειμένου να μπορέσουν να εμβολιαστούν άμεσα οι άνθρωποι, όπως είχε γίνει με το εμβόλιο κατά της Πολιομυελίτιδας…
Στηλίτευσε το γεγονός πως στην Ροδόπη γίνονται πολύ λιγότεροι εμβολιασμοί σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας, ακόμα και σε σχέση με τη γειτονική Ξάνθη. Και φυσικά στηλίτευσε τις πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που για ακόμη μία φορά δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και να επιβάλει όρους στις εταιρείες και ρήτρες, προκειμένου να φθάσουν εγκαίρως τα εμβόλια στα κράτη-μέλη. «Δυστυχώς το κέρδος προηγείται των ανθρώπινων ζωών».
«Με αυτούς τους ρυθμούς θα εμβολιαστεί το 70% των ανθρώπων το 2024…», σημείωσε εκφράζοντας την ανησυχία του ο κ. Καρούντζος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος