Self test: Τρεις Εκπαιδευτικοί εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό

Τρεις Εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ροδόπης, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, στον υποχρεωτικό έλεγχο αυτοδιάγνωσης, στον οποίο υπόκεινται οι Εκπαιδευτικοί και οι μαθητές.

Αυτό δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Δ/ντης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, Μαρίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος πρόσθεσε, πως αν αυτοί οι Εκπαιδευτικοί επέστρεφαν στις τάξεις τους –σ.σ. εφόσον επιβεβαιωθεί και από Μοριακό έλεγχο-θα μετέδιδαν τον ιό στους μαθητές τους, πολλαπλασιάζοντας τη διασπορά.
« Υπενθυμίζω πως μέχρι και την Τετάρτη τα Φαρμακεία θα διαθέτουν αυτοδιαγνωστικά τεστ μόνο για την Εκπαιδευτική κοινότητα. Από την Πέμπτη και μετά θα διατίθενται τα τεστ για το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα», υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντινίδης.
Αυτή την εβδομάδα οι μαθητές θα κάνουν δύο αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους, Δευτέρα και Πέμπτη, μετά από εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, ενώ η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπάρχει και σε ΦΕΚ από τις 4 Μάη, θεωρεί ως υποχρεωτικό το ένα τεστ.
Είναι ένα θέμα που χρήζει διευκρινίσεων, αν και σύμφωνα με πληροφορίες από βδομάδα, οι έλεγχοι θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα στα σχολεία.
Το σχολικό έτος θα παραταθεί έως τις 25 Ιουνίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος