Σ. Ζήση – πρόεδρος ΕΛΜΕ Ξάνθης: Δεν είναι το τέλος του κόσμου οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

«Σαν εκπαιδευτικοί είμαστε δίπλα στους μαθητές μας. Ό,τι χρειαστούν, τους στηρίζουμε», δήλωσε η Ζήση Σοφία, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες». Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής η ίδια, προέτρεψε τους μαθητές που παίρνουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις να ακολουθούν σωστή διατροφή, να κοιμούνται καλά, και να μην έχουν άγχος πέραν του δέοντος.

«Να αποβάλουν λίγο το άγχος, να συγκεντρωθούν στο γραπτό τους, να μην πανικοβάλλονται. Να εξαντλούν τον χρόνο, να μη βιάζονται. Να μην απογοητεύονται και φεύγουν πριν καν κάνουν την προσπάθειά τους». Όπως τόνισε η κ. Ζήση, «αν δουν ότι δε θυμούνται, ότι δεν ξέρουν, ας παραμείνουν ψύχραιμοι και σιγά-σιγά θα έρθουν στο μυαλό τους. Η χρονιά φέτος ήταν δύσκολη, όπως και η περσινή. Πρέπει να έχουν κουράγιο, να είναι ψύχραιμοι».

Αναφερόμενη στους γονείς σημείωσε: «Το να περιμένουν με τις ώρες έξω από τα σχολεία ίσως να δημιουργεί περισσότερο άγχος στους μαθητές. Να είναι δίπλα τους, να τους ξεπορτίζουν, να τους εύχονται καλή επιτυχία και ως εκεί».

Όσον αφορά τους μαθητές που δε θα πετύχουν με την πρώτη, σημείωσε, «η αλήθεια είναι ότι αγαθά κόποις κτώνται. Ό,τι σπείρουμε θερίζουμε στο τέλος. Δεν είναι το τέλος του κόσμου οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για τη σημερινή νεολαία» και προέτρεψε «να προσπαθήσουν ξαναδιαβάζοντας περισσότερο την επόμενη φορά. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές στις μέρες μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος