Σ. Μακρυγιάννης, πρόεδρος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ροδόπης: Αναγκαία η ενίσχυση των εκπαιδευτικών και η κάλυψη των κενών της παράλληλης στήριξης

Την ενίσχυση των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, την κάλυψη των κενών της παράλληλης στήριξης, και την αύξηση των αποδοχών τους θέτει ως αναγκαία βήματα στον χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Οι τρεις Ιεράρχες », Στέφανος Μακρυγιάννης.

Μιλώντας στο ertnews.gr ανέφερε: «Βλέπουμε στις σχολικές μονάδες της Ροδόπης φαινόμενα «ελαστικής» εργασίας, με πολλούς συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, το 1/3 επί του συνόλου, να καλούνται να ζήσουν με 585 ευρώ το μήνα». Παράλληλα, ανέφερε: «Αν δεχθούν να εργαστούν έτσι, μετακομίζουν δύο φορές το χρόνο και καλούνται να ζήσουν με αυτά τα λεφτά. Εάν αρνηθούν μένουν δύο χρόνια εκτός πινάκων». Με μελανά χρώματα περιέγραψε και τις «μισθολογικές» συνθήκες του πρωτοδιόριστου εκπαιδευτικού, ο οποίος καλείται επίσης να ζήσει με 735 ευρώ το μήνα, αλλά και του αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου.

Ο κος Μακρυγιάννης στάθηκε στην ανάγκη κάλυψης των κενών της παράλληλης στήριξης χωρίς, όπως είπε, να επικρατήσει η λογική του «κόφτη» και εξηγώντας, «από την αρχή της χρονιάς είχαν καταγραφεί σαράντα παιδιά με ανάγκες παράλληλης στήριξης, ζητήσαμε κάθε παιδί να έχει το δικό του εκπαιδευτικό, δυστυχώς δεν το έχουμε δει».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο κόστος διαβίωσης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «και οι εκπαιδευτικοί ζούνε την ακρίβεια και την κοινωνική καταβύθιση. Το 40% της αγοραστικής δύναμης του μισθού μας έχει απωλεσθεί λόγω του πληθωρισμού με την αύξηση μόνο στο κόστος στέγασης να αγγίζει το 35%», για να επισημάνει εκ νέου: «Το 1/3 των εκπαιδευτικών κάθε χρόνο πραγματοποιούν δύο μετακομίσεις με τους μισθούς τους καθηλωμένους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος