Σ. Ανέστη: Να εμβολιαστούμε ακούγοντας τους ειδικούς

«Πάντα το Σωματείο λειτουργεί στα νομοθετικά πλαίσια. Έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις» δήλωσε η Σοφία Ανέστη, μέλος του ΔΣ του Σωματείου των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες”, θέλοντας έτσι να στείλει και ένα μήνυμα στους συναδέλφους της σε σχέση με τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Σ. Ανέστη: Να εμβολιαστούμε ακούγοντας τους ειδικούς“Είναι ειδικοί επιστήμονες, οι επιστήμονες που παίρνουν αποφάσεις. Όπως τη δική μας δουλειά δεν γνωρίζουν άλλοι, δεν γνωρίζουμε και εμείς τη δική τους δουλειά. Να υπακούμε λοιπόν σε ό,τι ορίζει ο Νόμος», προέτρεψε.

Αναφερόμενη στην περίοδο που προηγήθηκε την χαρακτήρισε δύσκολη, σημειώνοντας πως έχουν όλοι εξασκηθεί πια στο να τηρούν τα μέτρα. «Προσέχουμε πάρα πολύ, η χρήση μάσκας πρέπει να είναι καθολική. Σχεδόν το περισσότερο προσωπικό όλων των μονάδων είναι εμβολιασμένο», είπε, σημειώνοντας πως είναι «μεγάλη η ευθύνη, δύσκολη η θέση μας, προσπαθούμε να παίρνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μέτρα».

Η κα. Ανέστη σημείωσε πως «η αποχώρηση ενός εργαζομένου από το χώρο εργασίας του είναι τραγική από μόνη της», γιατί «η εργασία είναι ευλογία και πολύ σπουδαία υπόθεση, αλλά σε θέσεις τόσο υπεύθυνες που συναναστρέφεσαι με μικρά παιδιά, που δεν μπορούν από μόνα τους να προστατευθούν, δυστυχώς θα πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο αναγκαία κακά, καλύτερα να επιβαρυνθώ εγώ παρά να επιβαρύνω τους άλλους. Είναι οι ειδικοί που παίρνουν τις αποφάσεις και δεν τους κατηγορώ για τις αποφάσεις που πήραν. Άκουσα για ασθενείς, για ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους ή έχασαν συγγενείς τους και αυτό είναι πολύ τραγικό. Όλοι νιώθουμε ανασφάλεια και ανησυχία. Όλοι θα πρέπει να μπούμε στην πρώτη γραμμή για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση».
Τέλος, αναφερόμενη στους δισταγμούς των γονέων σημείωσε πως μειώθηκαν πάρα πολύ, αλλά δεν έχουν εξαλειφθεί. «Μου έτυχε γονιός που αντέδρασε στη χρήση μάσκας. Το παιδί του τελικά δεν το έγραψε. Όμως πρέπει να ακολουθούμε τους Νόμους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος