Σ. Ανέστη: Είναι εντυπωσιακό παιδάκια 4 ετών να φορούν τη μάσκα καλύτερα από ενήλικους

«Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε διαφορετικά» δηλώνει η κα Σοφία Ανέστη, νηπιαγωγός και μας καλωσορίζει στο χώρο της. Τόσο εκείνη, όσο και οι συνάδελφοί της εφαρμόζουν με «ευλαβική προσοχή», όπως λέει, τα μέτρα έχουν δοθεί με μεγάλη σαφήνεια από τους αρμόδιους φορείς.

Σ. Ανέστη: Είναι εντυπωσιακό παιδάκια 4 ετών να φορούν τη μάσκα καλύτερα από ενήλικους
Η κα Σοφία Ανέστη, νηπιαγωγός

«Μετά από όλη αυτή την αναστάτωση, που είδα ότι επικρατεί στους γονείς για τη χρήση μάσκας, φοβόμουν γι αυτό που θα συναντούσα στα παιδιά. Με είχε προβληματίσει στην αρχή. Δεν περίμενα ότι θα προχωρούσε τόσο καλά.» ανέφερε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ευχαριστώντας μάλιστα τους γονείς που, από ό,τι φαίνεται, έκαναν προετοιμασία στο σπίτι με αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακή η συνεργασία των παιδιών. «Είναι πραγματικά εντυπωσιακό παιδάκια τεσσάρων ετών να ξέρουν να χειρίζονται τη μάσκα πολύ καλύτερα από ενήλικους που βλέπουμε έξω να κυκλοφορούν» δήλωσε μην παραλείποντας να σχολιάσει και την στάση των «αρνητών» «Υπάρχει μεγάλη διάχυση πληροφοριών γύρω μας, που αν κάποιος καθίσει και τα πιστέψει όλα αυτά που λέγονται πανικοβάλλεται και νομίζω ότι ίσως θα κάνει και κακό στο παιδί του.» δήλωσε η έμπειρη νηπιαγωγός.

Σ. Ανέστη: Είναι εντυπωσιακό παιδάκια 4 ετών να φορούν τη μάσκα καλύτερα από ενήλικους«Στην αρχή ξεκινήσαμε κάνοντας μαθήματα για τη χρήση μάσκας. Τα παιδιά μαθαίνουν πάρα πολύ γρήγορα. Χρειάζονται λίγο χρόνο για να προσαρμοστούν τα παιδιά, αλλά όταν τους δίνεις την στοργή και την αγάπη που χρειάζονται και νιώθουν αυτή την ζεστασιά παύει να είναι εμπόδιο η μάσκα.» δηλώνει η κα Ανέστη και σημειώνει ότι πέρα από την χρήση ακολουθούνται όλες οι οδηγίες. «Όλα τα παιδάκια με την είσοδο στο χώρο του σχολείου φοράνε αμέσως παντοφλάκια που μένουν εδώ. Κάθε παιδί έχει τη δική του ατομική πετσετούλα και όσοι δεν έχουν χρησιμοποιούν πετσέτες μιας χρήσεως. Μόλις έρθει ένα παιδί σαπουνίζουμε καλά τα χέρια και στη συνέχεια επίσης και μάλιστα πολύ συχνότερα από ό,τι πριν. Αν χρειαστεί, κάνουμε και χρήση απολυμαντικού. Επειδή όμως είναι πολύ μικρή ηλικία επιμένουμε περισσότερο στο σαπούνισμα των χεριών.» εξηγεί η κα Ανέστη γνωρίζοντας καλά πια πως τα παιδιά ό,τι τους δώσεις αυτό συγκρατούν.

Σ. Ανέστη: Είναι εντυπωσιακό παιδάκια 4 ετών να φορούν τη μάσκα καλύτερα από ενήλικους«Για παράδειγμα τους είπαμε ότι τα παιχνίδια που χρησιμοποιούμε μετά το τέλος του παιχνιδιού είναι για πλύσιμο και τώρα μαζεύουν τα παιχνίδια και λένε: «Κυρία, τα παιχνίδια είναι για πλύσιμο».

Τέλος, βρίσκει τα μέτρα της καθαριότητας, της απολύμανσης, του παγουρίνου κ.α. σωστά καθώς όπως λέει ήταν ρουτίνα καιρό πριν την εμφάνιση του κορονοϊου. «Πολλά πράγματα τα κάναμε από πριν, κάποια μπήκαν τώρα στη ζωή μας.» λέει και σπεύδει να στείλει το δικό της μήνυμα: «Υπομονή, ψυχραιμία, θέλω να περάσει γρήγορα όλο αυτό.»
Φώτο: Σοφία Ανέστη, νηπιαγωγός ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος