Ροδόπη – Ξάνθη: Υπερβολικές αυξήσεις στις προμήθειες των προϊόντων για τους μικροπωλητές λαϊκών αγορών

Σε τριπλάσιες τιμές είναι αναγκασμένοι να προμηθεύονται τα προϊόντα τους οι μικροπωλητές των λαϊκών αγορών σε Ροδόπη και Ξάνθη. Τα τελευταία 13 χρόνια, όπως λένε, από το 2009 και μετά έχουν αλλάξει πολλά στον τρόπο προμήθειάς τους και κυρίως στο κόστος.

Έτσι, όπως τονίζουν, από τα καταστήματα που έβαζαν λουκέτο μην μπορώντας να αντέξουν στην οικονομική κρίση και στα μισοτιμής προϊόντα πέρασαν στις αγορές μόνο με μετρητά και με τιμή διπλάσια και τριπλάσια σε σχέση με το 2019.

«Εμείς είμαστε αναγκασμένοι, για να μπορέσουμε να πουλήσουμε, να τα δίνουμε στον κόσμο στην ίδια τιμή» λένε οι ίδιοι σημειώνοντας πως εκτός από το κόστος των προμηθευτών αναγκάζονται να απορροφήσουν και το κόστος των καυσίμων χωρίς να μετακυλίουν τις αυξήσεις στους καταναλωτές.

Όσον αφορά στην κίνηση; Όπως οι ίδιοι σημειώνουν στο www.ertnews.gr «μέτρια» προσθέτοντας ότι «δεν έχει καμία σχέση με το 2019». Σύμφωνα με δηλώσεις τους «ο κόσμος δεν έχει δουλειά, η κίνηση είναι πολύ μειωμένη» με αυξομειώσεις, όπως λένε, μήνα το μήνα.
Στο αγοραστικό κοινό των λαϊκών αγορών εξακολουθούν να προπορεύονται οι γυναίκες, ωστόσο, όπως παρατηρούν οι ίδιοι οι πωλητές και οι πωλήτριες, «μειωμένες οι αγορές τους» προσθέτοντας «περισσότερο αποτελούν οι λαϊκές αγορές ευκαιρία για μια βόλτα και έξοδο από το σπίτι και λιγότερο τόπος πραγματοποίησης δεκάδων αγορών όπως παλιότερα» με εξαίρεση τις αγορές σε φρούτα και λαχανικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος