Ροδόπη- Ξάνθη: Οι αλλαγές των καταναλωτών μέσα από τα μάτια των εργαζομένων σε super market και παντοπωλεία

«Ο κόσμος έχει περιοριστεί πάρα πολύ» δηλώνουν ιδιοκτήτες κι εργαζόμενοι στα super market και μιλώντας στο www.ertnews.gr καταθέτουν τις παρατηρήσεις τους που σχετίζονται με τις αγορές και την καταναλωτική συμπεριφορά των πελατών τους.

«Αγοράζουν ψωμί για τρεις ημέρες, δεν πετούν πια. Οι αγορές σε αναψυκτικά και παγωτά είναι μειωμένες, όχι όπως στο παρελθόν, και γκρινιάζουν για τις τιμές των προϊόντων στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και στα είδη οικιακή χρήσης » καταθέτουν οι ίδιοι.

Οι πρώτες ημέρες των συντάξεων και των μισθών είναι εκείνες κατά τις οποίες σημειώνεται ιδιαίτερη κίνηση στα καταστήματα τους όπως λένε. Όσον αφορά στις αγορές των πελατών τους; «Σίγουρα τα ίδια προϊόντα τους στοιχίζουν πιο ακριβά» παραδέχονται και μιλούν για αυξήσεις στο γάλα, στο γιαούρτι, στο χαρτί υγείας. «Πέρσι πωλούσαμε το ίδιο είδος χαρτιού 3,95 ευρώ και φέτος το πουλάμε 5,50» δηλώνουν και προσθέτουν ένα ακόμη παράδειγμα «Πέρσι το ένα λίτρο σπορέλαιο το πουλούσαμε 1,55 ευρώ, φέτος 4,10.» Όπως σημειώνουν, «ό,τι έχει σχέση με το αλεύρι, το γάλα, τα μακαρόνια, τη ζάχαρη πωλείται ακριβότερα».
Παρήγορο, ωστόσο, όπως λένε είναι ότι δεν σημειώνονται ελλείψεις στην αγορά σε αντίθεση με τον πρώτο καιρό μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση.
«Ρωτούν συχνότερα για τις προσφορές», «Ψάχνουν τις «ευκαιρίες »» και “όταν έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα ακριβό ποιοτικό και φθηνότερο ποιοτικά προϊόν, επιλέγουν το φθηνότερο» λένε και σημειώνουν ότι « χάνουν» πελάτες μετά την πάροδο του πρώτου δεκαπενθημέρου με το τελείωμα μισθών και συντάξεων και τους «βρίσκουν» ξανά την πρώτη του μηνός κι εκείνο, όπως λένε, «αν δεν έχουν να πληρώσουν λογαριασμούς ρεύματος ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος