Ροδόπη: Βιωματικά εργαστήρια σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και του ενδοσχολικού εκφοβισμού

Προσπάθεια προσέγγισης της μαθητικής κοινότητας των Γυμνασίων και Λυκείων της Ροδόπης και στήριξής της βρίσκεται σε εξέλιξη από την πλευρά του Κέντρου Πρόληψης “Ορφέας”της Κομοτηνής.Σε μια προσπάθεια να «διαφύγουν» τα παιδιά των σχολικών μονάδων από τις «παγίδες» των εξαρτήσεων που έχουν γύρω τους για τα καλά «στηθεί».

Όπως ανέφερε σήμερα, Τρίτη, 8-11-2022 στο www.ertnews.gr η κοινωνική λειτουργός, Μαρία Κασσέρη είναι πολύ αυξημένα στους κόλπους της μαθητικής κοινότητας τα περιστατικά των εξαρτήσεων από: τσιγάρο, αλκοόλ, τζόγο και διαδίκτυο. Στόχος της παρέμβασης που επιχειρείται μέσα από βιωματικά εργαστήρια είναι η πρόληψη των εξαρτήσεων. Καθώς «επτά στα δέκα παιδιά», σύμφωνα με την ίδια, «είναι εξαρτημένα από το κάπνισμα». Σημείωσε δε ότι πέρα από το κάπνισμα είναι υπαρκτός και έντονος ο σχολικός εκφοβισμός. «Καλούμαστε συχνά πια να αντιμετωπίσουμε σοβαρά περιστατικά» ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως καθημερινή και η ενασχόληση με επικίνδυνα διαδικτυακά παιχνίδια.

Παρά το γεγονός ότι σε μεγάλες σχολικές μονάδες, όπως αυτές που λειτουργούν στην Κομοτηνή, με περισσότερους από 350 μαθητές και μαθήτριες είναι δύσκολη η προσέγγιση, επιχειρείται και θα συνεχιστεί καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, μια δυναμική παρέμβαση με βιωματικά δίωρα εργαστήρια τα οποία θα βοηθούν στην αντιμετώπιση των συνεπειών των εξαρτήσεων, στη μείωση – εξάλειψη της εξάρτησης από επικίνδυνες ουσίες, αλλά και στην αποτροπή φαινομένων βίας εντός των σχολικών μονάδων.
φώτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος