Ροδόπη: Το χοιρινό έχει την τιμητική του στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Το χοιρινό έχει την τιμητική του στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι της Θράκης. Ωστόσο, και η γαλοπούλα έχει κερδίσει το δικό της χώρο μαζί με το κοτόπουλο και το μοσχάρι.

Η κίνηση που σημειώνεται παραδοσιακά τις ημέρες αυτές αφήνει ικανοποιημένους τους έμπορους και τους καταστηματάρχες γνωρίζοντας ότι τα απαραίτητα δεν θα λείψουν από κανένα εορταστικό τραπέζι.

Με τους καταναλωτές να αφήνουν για την τελευταία στιγμή τις αγορές τους προσδοκώντας καλύτερες τιμές. Ποιες είναι οι σημερινές; Επτά (7) ευρώ το κιλό το χοιρινό με κόκκαλο, οκτώ (8) χωρίς κόκκαλο, δώδεκα (12) το ψαρονέφρι. “Το χοιρινό έχει την τιμητική του, άλλοτε ως μπριζόλα και άλλοτε ως τηγανιά” δηλώνουν στο ertnews.gr. Με το κοτόπουλο να ακολουθεί στις επιλογές και να πωλείται 4,5 ευρώ και το μοσχάρι, παρά την τσιμπημένη τιμή του, σταθερά στις τρεις πρώτες επιλογές δώδεκα ευρώ το κιλό.

Όσον αφορά στην κίνηση και στις αγορές που σημειώνονται; «Δόξα το θεό καλά» απαντούν και περιμένουν ακόμη καλύτερα τις ημέρες αυτές βλέποντας τον κόσμο να μειώνει τις ποσότητες που προμηθεύονται όχι, όμως, και τις επισκέψεις στα κρεοπωλεία και τις ευχές για «καλές γιορτές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος