Ροδόπη: Τιμήθηκε η Πρωτομαγιά στην Κομοτηνή

Ροδόπη: Τιμήθηκε η Πρωτομαγιά στην ΚομοτηνήΤην σημαντικότητα των αγώνων του Εργατικού Κινήματος, που προηγήθηκαν τόνισαν εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων, σωματείων και κομμάτων συμμετέχοντας στη σημερινή πανεργατική κινητοποίηση στην Κομοτηνή με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Παράλληλα, επεσήμαναν την ανάγκη για «καλύτερες συνθήκες δουλειάς και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» μην παραλείποντας, επίσης, να διατρανώσουν την ανάγκη τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία.

Ροδόπη: Τιμήθηκε η Πρωτομαγιά στην ΚομοτηνήΙδιαίτερη αναφορά έκαναν όσοι μίλησαν στην ΕΡΤ Κομοτηνής: Δημήτρης Μάγγας, προεδρεύων του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, Γιώργος Χατζηαθανασίου, ταμίας του Εργατικού Κέντρου, Γιώργος Μανανάς, γραμματέας του ΚινΑλ Ροδόπης , Αγγελική Κουγιουμτζόγου, γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ και Αμαλία Κασσαπαντωνίου, ΕΝΙΔΥΚ στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι, λόγω των υψηλών τιμών στην ενέργεια, στα καύσιμα και στα είδη ευρείας κατανάλωσης.

Ροδόπη: Τιμήθηκε η Πρωτομαγιά στην ΚομοτηνήΌπως υποστήριξε η κα Αγγελική Κουγιουμτζόγλου «αναγκαία, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων, είναι η πολιτική αλλαγή και ο τερματισμός του βίου της σημερινής Κυβέρνησης. Οι αγώνες δεν χαρίζονται, κατακτιούνται, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Η Κυβέρνηση ξηλώνει τις εργατικές ρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ» είπε, σημειώνοντας πως χιλιάδες οικογένειες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις της ΔΕΗ και των προϊόντων στα ράφια και κατέληξε λέγοντας: «Πρέπει να τους στείλουμε πίσω τον λογαριασμό, να φύγει αυτή η Κυβέρνηση, να υπάρξει μια αλλαγή για τον τόπο».

Ροδόπη: Τιμήθηκε η Πρωτομαγιά στην ΚομοτηνήΣτην αλλαγή, που φέρνει ο νέος πρόεδρος του ΚινΑλ, με τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων, στάθηκε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ΚινΑλ Ροδόπης, κος Γιώργος Μανανάς. «Δεν είναι απλή γιορτή, αλλά συνέχεια των αγώνων» είπε για την Πρωτομαγιά, τονίζοντας την αξία της ειρήνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης. «Στην Ελλάδα δεν ζούμε μια φυσιολογική ζωή, πρέπει να δώσουμε αγώνες για να αλλάξουμε τις ζωές των εργαζομένων προς το καλύτερο» τόνισε υποσχόμενος στην πράξη την στήριξη των εργαζομένων.

Στα πρόβλημα των εργαζομένων της Ροδόπης αναφέρθηκε και ο ταμίας του Εργατικού Κέντρου, κος Γιώργος Χατζηαθανασίου, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, απευθύνοντας για μια ακόμη φορά έκκληση στους εργαζόμενους της περιοχής, να γραφούν στα Σωματεία διεκδικώντας από κοινού με το ΕΚ την επίλυση των προβλημάτων τους. «Μια Πρωτομαγιά με δυσμενείς συνθήκες για τους εργαζόμενους» είπε, σημειώνοντας πως πόλεμος και αυξήσεις καθιστούν τα μηνύματα  της Πρωτομαγιάς πιο επίκαιρα από ποτέ.

Δείτε εδώ τη δήλωση της κας Κασσαπαντωνίου, εκπροσώπου της ΕΝΙΔΥΚ

Παρών ήταν ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, κος Δ. Χαρίτου (δείτε εδώ: https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/d-charitoy-komotini-anagkaia-mia-nea-proodeytiki-kateythynsi-stin-politiki-zoi-tis-choras/), ενώ το δικό τους αγωνιστικό παρόν έδωσαν ακόμη: Εκπρόσωποι του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης (ήταν παρούσα η κα Δήμητρα Λιουλιάκη) και του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κομοτηνής (ήταν παρόν ο κος Αλέκος Σπανός). Νωρίτερα τη σημερινή ημέρα τίμησε το ΚΚΕ της Ροδόπης (δείτε εδώ: https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/rodopi-to-kke-timise-tin-ergatiki-protomagia-stin-komotini/).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος