Ροδόπη – Τ. Γκλαβάνης: «Οι αγώνες που κάναμε μέχρι τώρα δεν πήγαν χαμένοι»

Κάλεσμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση των Συνταξιούχων του ΙΚΑ απηύθυνε ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ροδόπης, Αναστάσιος Γκλαβάνης τόσο στα μέλη, όσο και στους υπόλοιπους συνταξιούχους της περιοχής. Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 10:00 το πρωί σε μια συγκυρία δύσκολη, όπως σημείωσε, κι αυτό λόγω της πανδημίας, καθώς όλο αυτό το χρονικό διάστημα η δράση της Ένωσης ήταν αναγκαστικά περιορισμένη.

Ροδόπη – Τ. Γκλαβάνης: «Οι αγώνες που κάναμε μέχρι τώρα δεν πήγαν χαμένοι»
Ο κος Τάσος Γκλαβάνης, πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ροδόπης

«Εμάς τους συνταξιούχους μας απασχολούν τα πάντα!” είπε και σημείωσε “Κυρίως τα ζητήματα υγείας γιατί ποτέ το γήρας δεν έρχεται μόνο του. Γι΄ αυτό και μας ενδιαφέρει η στελέχωση των Νοσοκομείων, ο εξοπλισμός τους και οι προσλήψεις του προσωπικού που είναι απαραίτητο, ώστε να έχουν όλοι οι συνταξιούχοι την φροντίδα που δικαιούνται και για την οποία πληρώναμε τόσα χρόνια”. Όπως εξήγησε ο κος Γκλαβάνης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες” (23-9-2021) αίτημα των συνταξιούχων της περιοχής είναι η ανα-κεφαλοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων. «Οι αγώνες που κάναμε μέχρι τώρα δεν πήγαν χαμένοι. Κερδίσαμε την επαναφορά της σύνταξης της χηρείας από το 50% που είχε ψηφιστεί στο 70%. Καταργήσαμε την εισφορά αλληλεγγύης στις επικουρικές συντάξεις και πήραμε τα αναδρομικά για εκείνο το διάστημα που τις παρακρατούσαν. Πήραμε για το 11μηνο στις κύριες συντάξεις τα αναδρομικά κι αγωνιζόμαστε να πάρουμε και τα δώρα για το συγκεκριμένο 11μηνο σύμφωνα με το Νόμο, αλλά εμείς ζητάμε να πάρουμε ολόκληρα τα δώρα δεν παραιτηθήκαμε από αυτό, τα πληρώσαμε και τα θέλουμε. Ζητάμε να πάνε οι συντάξεις στα επίπεδα που ήταν πριν την οικονομική κρίση. 7,5 εκ. ευρώ κερδίζει το χρόνο μόνο από τους συνταξιούχους το κράτος, χώρια από τους Δημοσίους Υπαλλήλους που τους έκοψε τα δώρα. Αυτά τα λεφτά που πάνε; εμείς δεν τα βλέπουμε.»

Σύμφωνα με τον δραστήριο πρόεδρο ανησυχία υπάρχει στις τάξεις των συνταξιούχων και για τη Νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία από 1η Ιανουαρίου του 2022 να μπορούν να ασφαλίζουν το Επικουρικό τους σε μια Ιδιωτική Εταιρεία. “Αυτό το “παιχνίδι” στο Χρηματιστήριο μας ανησυχεί. Κανένα Ταμείο δεν άκουσα να πει ότι κέρδισε από αυτό το Χρηματιστήριο. Η εφαρμογή σε άλλες χώρες αυτού του συστήματος  έδειξε ότι είναι εις βάρος των εργαζομένων σε σχέση με  ό,τι ίσχυε πριν και τη στήριξη με κρατική μέριμνα» σημείωσε ο κος Γκλαβάνης προβλέποντας «με μαθητική βεβαιότητα» όπως είπε την κατάργηση των Επικουρικών.

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού μετά την μεθαυριανή γενική συνέλευση θα δοθεί στην Αθήνα με συμμετοχή των Σωματείων της περιοχής στις διαμαρτυρίες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Συνταξιούχων. «Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε γιατί με τις ανατιμήσεις που έρχονται πώς θα τα καταφέρουμε με αυτές τις συντάξεις;» αναρωτήθηκε καλώντας για μια ακόμη φορά και αυτούς που δεν είναι γραμμένοι στους Συλλόγους και στα Σωματεία να πλαισιώσουν τη δράση τους, να ενημερώνονται και να καταθέτουν θέματα, προβλήματα και προβληματισμούς που τους απασχολούν.

Τέλος, κάλεσε επίσης όλους τους συνταξιούχους της Ροδόπης να πάνε να εμβολιαστούν συμβουλευόμενοι πρώτα τον προσωπικό τους γιατρό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος