Ροδόπη-Τ.Γκλαβάνης: Να κινητοποιηθούμε ώστε να μην αυξηθούν κι άλλο τα βάρη

Κάλεσμα να πλαισιώσουν και να ενδυναμώσουν με τη συμμετοχή τους την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ροδόπης απηύθυνε ο πρόεδρος Τάσος Γκλαβάνης μιλώντας σήμερα Τρίτη 22 Ιουνίου στο Περιφερειακό Πρόγραμμα με αφορμή τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης στις 27 Ιουνίου.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για τις αλλαγές που προωθούνται στις εργασιακές σχέσεις δηλώνοντας απαισιόδοξος για το εργασιακό μέλλον των νέων. Ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει τη στήριξη του Υγειονομικού Συστήματος.

Ογδόντα μέλη αριθμεί η Ένωση με τη διάθεση από την πλευρά της Διοίκησης να καταβληθούν προσπάθειες ώστε να αυξηθούν κι άλλο. «Θα πρέπει να κινητοποιηθούμε ώστε να μην αυξηθούν κι άλλο τα βάρη που μας φόρτωσε η δεκαετής κρίση» δήλωσε ο κος Γκλαβάνης σημειώνοντας ότι η ζωή των νέων, «παιδιών και εγγονών» τους, όπως είπε, γίνεται «πλαστελίνη» στα χέρια των εργοδοτών μετά την ψήφιση του νέου Εργασιακού Νομοσχεδίου προσθέτοντας: «Κάθε μέρα και κάθε ώρα θα μπορούν να την πλάσουν, όπως αυτοί νομίζουν».

Η πανδημία στέρησε από την διοίκηση της Ένωσης τη δυνατότητα της δια ζώσης επαφής με τους συνταξιούχους της Κομοτηνής, ωστόσο, η προσπάθεια συνεχίζεται με στόχο ένα «μαζικό Σωματείο» και «διαπροσωπικές σχέσεις».

«Έχουμε την υποχρέωση να βοηθήσουμε και τα παιδιά με 565 και 600 ευρώ» τόνισε ο κος Γκλαβάνης ζητώντας πολιτική απόφαση για την επιστροφή αναδρομικών και δώρων «Όλες οι συνάξεις να επανέλθουν στα προ κρίσης επίπεδα» τόνισε σημειώνοντας χαρακτηριστικά «δεν τρώμε λεφτά από τα παιδιά μας είναι δικός μας κόπος, δικά μας λεφτά».

Τέλος, δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι- ασθενείς «ειδικά την περίοδο της Πανδημίας πολλοί στράφηκαν στον ιδιωτικό τομέα καταβάλλοντας υψηλό χρηματικό κόστος.»

Συνέντευξη-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ