Ροδόπη: Συνεχίζονται οι πράσινες ξεναγήσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Περισσότερα από χίλια πεντακόσια (1.500) παιδιά, μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη τη Ροδόπη μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, που λειτουργεί στην Πάνδροσο κάνοντας ένα μικρό αλλά πολύ ουσιαστικό βήμα στη γνωριμία με το πράσινο καταφύγιο του τόπου τους, τη Φύση.

Στο πρώην κοινοτικό κατάστημα του οικισμού τα μέλη της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης με τη στήριξη του δήμου έχουν ανακαλύψει τα δικά τους «μονοπάτια» και ως άριστοι ξεναγοί και γνώστες οδηγούν τους μη μυημένους στο οικοσυστημικό πλούτο της Ροδόπης…

Ροδόπη: Συνεχίζονται οι πράσινες ξεναγήσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας«Χωρίς τη χρήση ταριχευμένων ζώων (μέθοδος του παρελθόντος), αλλά με πλούσιο υλικό, αποδεικνύουμε την βιοποικιλότητα της περιοχής της Ροδόπης» δήλωσε στο www.ertnews.gr ο κος Σωκράτης Γρηγορόπουλος εκ μέρους της Οικολογικής Ομάδας και σημείωσε ότι δίνοντας το ερέθισμα με την προβολή ταινιών και ήχων και εικόνων προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά.

Μάλιστα ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί φέτος και στους μαθητές – μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης, καθώς το μουσείο διαθέτει πλούσιο αρχειακό υλικό. «Υλικό τριάντα και πλέον χρόνων. Ένα σημαντικό αρχείο για την εκπόνηση μελετών-ερευνών- εργασιών που σχετίζονται με τα περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να εκφράσει τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι οι νέοι σήμερα δεν έχουν συνειδητοποιήσει το περιεχόμενο της λέξης περιβάλλον, την αξία του και τη σημαντικότητα για την ανθρώπινη ζωή και για το μέλλον του πλανήτη γη. Όπως δεν παρέλειψε και να απευθύνει έκκληση προς τα μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά να διαβούν το κατώφλι του Μουσείου, καθώς οι πράσινες «αποδράσεις» συνεχίζονται.
Info
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα:
+30.2531031022
+30.2531029703
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ:https://museumfinder.gr/item/mousio-fysikis-istorias-pandrosou/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος