Ροδόπη: Συνεχίζεται η εκ περιτροπής διδασκαλία στο ΣΔΕ Κομοτηνής

Συνεχίζεται η «εκ περιτροπής» διδασκαλία στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κομοτηνής, σαράντα πέντε (45) μέρες μετά την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς λόγω έλλειψης τουλάχιστον δέκα – δώδεκα εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.

Αυτή τη στιγμή, 14-11-2022, έχουν προσληφθεί δύο μόνιμοι εκπαιδευτικοί (Ελληνικής Γλώσσας κι Αγγλικών), συν δύο, η υποδιευθύντρια και ο διευθυντής με παραπλήσιο σχεδόν αντικείμενο, αυτό της κοινωνιολογίας, του κοινωνικού εγραμματισμού.

«Είναι η πέμπτη χρονιά που είμαι στη διεύθυνση αυτής της σχολικής μονάδας, περιμέναμε τα πράγματα φέτος να βελτιωθούν, δυστυχώς δεν συνέβη κάτι τέτοιο» δήλωσε ο κος Ηλίας Βλάχος μιλώντας σήμερα, 14-11-2022, στο www.ertnews.gr προσθέτοντας ξανά: «Δυστυχώς οι εκπαιδευτικοί αργούν, σε όλα τα ΣΔΕ».

Εκατό μαθητές και μαθήτριες έχουν εγγραφεί και παρακολουθούν τα μαθήματα, έστω εκ περιτροπής, τη φετινή χρονιά. Η πλειοψηφία είναι γυναίκες, άτομα της μικρομεσαίας τάξης, αλλά και μέλη της αγροτικής και της κτηνοτροφικής κοινότητας της Ροδόπης. «Δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς με μεγάλη ανυπομονησία να συνεχίσουν κανονικά.» δήλωσε ο κος Βλάχος.

Ωστόσο, αυτό το «κανονικά» δεν αναμένεται προς το παρόν, τουλάχιστον, όχι πριν τα τέλη Νοεμβρίου.

φώτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος