Την επίσκεψη 13 μαθητών της πρώτης τάξης του 2ου Λυκείου Κομοτηνής με την καθηγήτρια τους, κοινωνιολόγο και υπεύθυνη του προγράμματος της «Βουλής των Εφήβων», Κωνσταντίνα Δαλακούρα, δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Χαρίτου.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκπόνησης εργασίας τους με θέμα: «Ψηφιακός κόσμος και Δημοκρατία». Οι μαθητές ρώτησαν τον Ροδοπίτη πολιτικό για τους τρόπους με τους οποίους ο σύγχρονος πολίτης μπορεί να έχει ενεργή συμμετοχή στα κοινά, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τη σύνδεση της ηλεκτρονικής δημοκρατίας με την ηλεκτρονική παιδεία, τη συμμετοχή των νέων στα κοινά την εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας, το αν η χρήση τεχνολογιών στον πολιτικό τομέα μπορεί να δημιουργήσει στοιχεία σύγχρονης ηλεκτρονικής δημοκρατίας, τις θετικές και αρνητικές πλευρές του σύγχρονου τρόπου ενημέρωσης των πολιτών κα.
Ο βουλευτής αφού ευχαρίστησε τους μαθητές για την επίσκεψή τους και τη συζήτηση, τους ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής και της συμμετοχής του στις συνεδριάσεις εν μέσω πανδημίας με φυσική παρουσία αλλά και με ηλεκτρονικό τρόπο.
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook Ακολούθησε μας στο Twitter Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: – Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.grστο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος