Ροδόπη: Στον δρόμο της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου

Η προετοιμασία για τις ενδοσχολικές και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ξεκίνησε για τα καλά στο χώρο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό Ροδόπης. Το σύστημα της τράπεζας θεμάτων και η λειτουργία της, που πέρσι δοκιμάστηκε, θα ισχύσει και φέτος.

Με τις ενδοσχολικές εξετάσεις να ξεκινούν το Μάιο και να δίνουν τη σκυτάλη τον Ιούνιο στις Πανελλαδικές.

Όπως δήλωσε σήμερα 25 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης ο κος Μιχάλης Βασιλειάδης στο www.ertnews.gr οι ενδοσχολικές εξετάσεις ξεκινούν στις 20 Μαΐου και οι Πανελλαδικές στις αρχές Ιουνίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο και κάνοντας μια εκτίμηση της περσινής εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων υποστήριξε, ότι αυτό που αποδείχτηκε είναι ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ροδόπης δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Ίσα – ίσα αποδείχτηκε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες της περιοχής δεν υστερούν σε κάτι σε σχέση με τον τρόπο διδασκαλίας των υπολοίπων θεμάτων, αντιθέτως είναι προετοιμασμένοι με τον καλύτερο τρόπο σε όλες τις εκπαιδευτικές τους δοκιμασίες. Έτσι, και στη σημαντικότερη εκπαιδευτική δοκιμασία της ζωής τους.

Αναφερόμενος στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων σημείωσε, ότι αντιμετωπίζονται με την ενίσχυσή τους από τη πλευρά των σχολικών επιτροπών με κυρίαρχα τα έξοδα της θέρμανσης και της πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος, αλλά και των καθημερινών αναλωσίμων.

Εξήρε για μια ακόμη φορά το έργο των εκπαιδευτικών του δημοσίου σχολείου. Το έργο είναι δύσκολο ωστόσο, με τη στήριξη των προϊσταμένων και των διευθυντών, αλλά και συμβούλων εκπαιδευτικού έργου τα καταφέρνουν περίφημα. Το ιδιαίτερο δε της φετινής χρονιάς, όπως σημείωσε, ήταν η άμεση κάλυψη των κενών, όπου αυτά παρουσιάστηκαν.

φώτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος