Ροδόπη: Στο διαπολιτισμικό σχολείο Ιάσμου οι μικροί κηπουροί και μετεωρολόγοι έπιασαν και πάλι δουλειά

Μαθητές και μαθήτριες από επτά (7) οικισμούς συγκεντρώνονται καθημερινά στο Διαπολιτισμικό Σχολείο του Ιάσμου. Πριν το κουδούνι χτυπήσει μικρά παιδιά με τις πολύχρωμες τσάντες στα χέρια, στους ώμους και στις πλάτες σκορπούν στις αίθουσες και στην αυλή του χρώματα, φωνές, χαμόγελα.

Τη φετινή εκπαιδευτική χρονιά έχουν εγγραφεί συνολικά ενενήντα πέντε (95) μαθητές και μαθήτριες από τους οικισμούς: Κοπτερό, Αμαξάδες, Άνω Αμαξάδες, Πελεκητή, Μωσαϊκό και Διαλαμπή. Ενενήντα πέντε μικροί “κηπουροί κι μετεωρολόγοι”.

Ροδόπη: Στο διαπολιτισμικό σχολείο Ιάσμου οι μικροί κηπουροί και μετεωρολόγοι έπιασαν και πάλι δουλειάΜαθητές από οικογένειες χριστιανών και μουσουλμάνων της περιοχής που στήνουν ξανά σε λειτουργία το μετεωρολογικό τους σταθμό και φυτεύουν, όπως το συνηθίζουν κάθε χρόνο, στο δικό τους θερμοκήπιο λαχανικά της κάθε εποχής. Στο πλευρό τους είκοσι (20) εκπαιδευτικοί, που όπως δήλωσε σήμερα Τρίτη, 8-11-2022 στο www.ertnews.gr η κα Αναστασία Παπαχρήστου, Διευθύντρια στη Σχολική Μονάδα «βρίσκουν στοχευμένους τρόπους και δράσεις για να έλξουν το ενδιαφέρον τους».

Ιδιαίτερη η λειτουργία της μιας (1) τάξης υποδοχής, αλλά και των δύο παράλληλων τάξεων στήριξης για τέσσερις (4) μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, που έχουν ανάγκη. Ομοίως και τα μαθήματα: μουσικής, θεάτρου, αλλά και εκμάθησης ξένων γλωσσών: Αγγλικά, Γερμανικά,Γαλλικά.

«Γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια που έχει τη στήριξη των γονιών» σημείωσε η κα Παπαχρήστου προσθέτοντας ότι ένα πολύ σημαντικό μερίδιο επιτυχίας στηρίζεται στο δικό τους νοιάξιμο κι ενδιαφέρον. Έτσι, χρόνο το χρόνο, το επιλέγουν ολοένα και περισσότεροι γονείς για να γράψουν τα παιδιά τους κάτι που αναμφίβολα αποτελεί ενθαρρυντικό σημάδι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος