Ροδόπη: Σπίτι για ρεβεγιόν δείχνουν οι προκρατήσεις στο χώρο της εστίασης και της αναψυχής

Το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν στα σπίτια θα είναι η κύρια επιλογή των κατοίκων της Ροδόπης, αυτό μαρτυρούν οι προκρατήσεις στους χώρους εστίασης και διασκέδασης γεγονός που οδηγεί τους ιδιοκτήτες να στέκουν «κουμπωμένοι» τόσο στις προβλέψεις τους για την κίνηση των εορταστικών ημερών, όσο και για τις απαραίτητες προμήθειες που πρέπει να γίνουν.

«Κάθε πέρσι και καλύτερα», λένε οι ασχολούμενοι στο χώρο της εστίασης κάνοντας τον απολογισμό του 2022, ευχόμενοι, όμως, παράλληλα, «το 2023 να είναι, αν όχι καλύτερο, τουλάχιστον ίδιο με φέτος». Μιλώντας στο ertnews.gr εκπρόσωποι του κλάδου σημειώνουν ότι η αύξηση των δαπανών για την προμήθεια των πρώτων υλών (τιμές, λάδια ) και του ενεργειακού κόστους δυσχεραίνει τις προσπάθειές τους. Όπως τονίζουν τις ημέρες αυτές η κίνηση είναι μειωμένη. Και οι παραγγελίες για ρεζερβέ κρατήσεις περιορισμένες.

Τα τελευταία τρία χρόνια σε δυσχερή οικονομικά θέση βρίσκονται οι μουσικοί που εργάζονταν (και)τις ημέρες αυτές. Οι μειωμένες εκδηλώσεις από τη μια και το θέμα του κόστους από την άλλη «ψαλιδίζουν» τις ευκαιρίες για εργασία.

« Η αγορά των ενσήμων με τριάντα (30) ευρώ θεωρείται στις ημέρες μας πανάκριβη για τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων με αποτέλεσμα και οι μέρες δουλειάς να ελαττώνονται και τα μέλη των ορχηστρών», δήλωσαν γνώστες του χώρου σημειώνοντας ότι υπολογίζεται πώς είκοσι τουλάχιστον επαγγελματίες εργάζονταν νύχτα καλύπτοντας τα έξοδα των οικογενειών τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος