Ροδόπη: Σε πρόγραμμα Erasmus για την Κλιματική Αλλαγή το ΓΕΛ Σαπών

Σε πρόγραμμα Erasmus+ κινητικότητας των μαθητών πρόκειται να πάρει μέρος το ΓΕΛ Σαπών ακολουθώντας την παράδοση χρόνων. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα στο οποίο το σχολείο των Σαπών θα είναι ο συντονιστής-οργανωτής της δράσης αυτής.

“Τα οφέλη για την περιοχή μας πολλαπλά που αφορούν στην οικονομική και τουριστική δραστηριότητα. Οι επισκέπτες από τα συνεργαζόμενα σχολεία μαθαίνουν για τον τόπο μας, έρχονται και μένουν για ένα χρονικό διάστημα στον τόπο μας” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Βασιλειάδης, διευθυντής του ΓΕΛ και σημειώνει ότι: “Το εγκεκριμένο από το Ι.Κ.Υ. πρόγραμμα ΚΑ2 (2021-2023) με τίτλο «Κλιματική αλλαγή στην ψηφιακή εποχή», στα αγγλικά: «Climate change in the digital era», αφορά το σχολείο μας και τρία σχολεία Δευτεροβάθμιας από τη Γαλλία, Νορβηγία και Φινλανδία. Το project αυτό θα μπορεί να βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης στοιχείων που αφορούν κλιματικά-μετεωρολογικά δεδομένα βοηθώντας τουρίστες, αγρότες, τους κατοίκους της περιοχής, κτλπ.”

Ροδόπη: Σε πρόγραμμα Erasmus για την Κλιματική Αλλαγή το ΓΕΛ ΣαπώνΌπως τονίζει ο κος Βασιλειάδης “Το παραγόμενο προϊόν θα είναι διαθέσιμο τόσο στην ιστοσελίδα του σχολείου μας όσο και σε τοπικούς φορείς όπου θα το παραδώσουμε. Οι μαθητές των χωρών αυτών είναι οι πρώτοι που θα μετακινηθούν στην περιοχή μας και θα φιλοξενηθούν από μαθητές μας για αρκετές μέρες, κατά τις οποίες γνωρίζουν τον τόπο που τους φιλοξενεί και όλοι μαζί δουλεύουν πάνω στο εξής project: (1. η κλιματική αλλαγή στις περιοχές που βρίσκονται τα τέσσερα σχολεία, 2.δημιουργία εφαρμογής app για κινητά, που θα ενημερώνει για το κλίμα και τις καιρικές συνθήκες των περιοχών αυτών και 3. εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού στο σχολείο των Σαπών).”

Μετά την πρώτη συνάντηση των σχολείων στις Σάπες, ακολουθούν μετακινήσεις των μαθητών στις υπόλοιπες χώρες. Με τις τέσσερις συναντήσεις μαθητών στις τέσσερις χώρες που συμμετέχουν ολοκληρώνεται το πρόγραμμα.

“Περιμένουμε με χαρά αυτή τη συμμετοχή στο διαθεματικό πρόγραμμα, βέβαιοι πως μόνο κέρδος μπορούν να έχουν οι μαθητές μας από μια τόσο ενδιαφέρουσα εμπειρία!” καταλήγει ο Διευθυντής του ΓΕΛ Σαπών μην κρύβοντας τον ενθουσιασμό του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος