Ροδόπη: Σε ακατάλληλα δοχεία μεταφέρουν φθηνότερα καύσιμα από τη γειτονική Βουλγαρία

Σε ακατάλληλα δοχεία και τηρώντας πλημμελή μέτρα ασφαλείας κάτοικοι της Ροδόπης προμηθεύονται από τη Βουλγαρία καύσιμα.

Στην προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων φέρονται απερίσκεπτα, καθώς, όχι μόνο φουλάρουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους από τη γειτονική χώρα, αλλά εισάγουν παράνομα κι άλλη ποσότητα βάζοντας σε κίνδυνο τόσο τον εαυτό τους, όσο και άλλους ανυποψίαστους διερχόμενους οδηγούς σε περίπτωση ατυχήματος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελωνειακών ελέγχων καθημερινά καταγράφονται επικίνδυνες τέτοιου είδους πρακτικές. «Τα μέτρα ασφάλειας που λαμβάνουν είναι πλημμελή έως ανύπαρκτα και ο κίνδυνος ατυχήματος είναι μεγάλος» σημειώνουν τελωνειακοί της 4ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων της Περιφέρειας.

Δέλεαρ αποτελεί η φθηνότερη τιμή πώλησης, τόσο του πετρελαίου, όσο και της βενζίνης (πενήντα λεπτά το λίτρο φθηνότερα) επί βουλγαρικού εδάφους.

Λόγω του ειδικού φόρου κατανάλωσης τόσο τα καύσιμα, όσο και τα τσιγάρα και τα αλκοολούχα ποτά πωλούνται φθηνότερα στη Βουλγαρία, σε απόσταση είκοσι μόλις χιλιομέτρων από την Κομοτηνή, με αποτέλεσμα να μην λείπουν και παράνομες εισαγωγές μεγάλων ποσοτήτων τσιγάρων και ποτών. Παράνομα εισαγόμενες ποσότητες, οι οποίες εντοπίζονται κατά τη διάρκεια ελέγχων και κατάσχονται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος